Otteluennakko: Suomen Cup puolivälierä FC Haka-RoPS, Valkeakoski, lauantaina 16.3. kello 14.30. Haastateltavina päävalmentajat Toni Koskela ja Teemu Tainio.

RoPSin Cup-taival jatkuu Valkeakoskella

RoPS kohtaa lauantaina Suomen Cupin puolivälierässä FC Hakan vieraissa Valkeakoskella. Molemmat joukkueet kompuroivat jatkoon Cupissa. Rovaniemeläisten jatkoon pääsy ratkesi lisäaikamaalilla KuPSia vastaan. Hakan jatkopaikka ykkösen alkulohkosta ratkesi maalierolla.

PalloTV tavoitti RoPSin päävalmentajan Toni Koskelan puhelimitse lumitalkoista Rovaniemen keskuskentältä torstai-iltana. Talkooväki yritti saada keskuskentän kolattua, jotta joukkue pääsisi vetämään yhdet ison kentän harjoitukset perjantaina ennen Valkeakoskelle lähtöä.

”Valkeakoskella pelataan ulkona. Siksi on tärkeätä saada edes yhdet ison ulkokentän treenit alle ennen lähtöä Valkeakoskelle. Ulkona on vain erilaista pelata kuin hallissa”, Koskela muistutti.

Hakan pelaamisesta Koskela ei sano tietävänsä paljoakaan. Hän ei kiinnitä vastustajaan hirveästi huomiota tässä vaiheessa kautta, fokus on omassa pelissä.

”Haka on ykkösen voittajaehdokkaita. Saamme varmasti tehdä täyden päivätyön, mikäli aiomme saada Valkeakoskelta jotain kotiin tuotavaa. Olisi todella mukava nähdä omalta joukkueelta nollapeli. Olemme päästäneet cupissa maaleja yli kahden keskiarvolla. Se ei voi jatkua, jos haluamme pärjätä liigassa”.

Muuten peliin pätee Koskelan mukaan samat teesit kuin kaikkiin muihinkin RoPSin pre-season otteluihin. ”Lähdemme aina voittamaan, mutta ei oman pelin kustannuksella. Haluamme edelleen hioa pelillisiä perusasioitamme, miten esimerkiksi täytämme kentän tai miten ratkaisemme yksittäiset tilanteet eri puolilla kenttää. Hiottavaa riittää, etenkin kun meillä on uusia pelaajia ringissä”.

RoPSilla on Cup-kauden aikana ollut ongelmia miesvahvuutensa kanssa. Tilanne on parantunut sitä mukaa kun uusia pelaajia on liittynyt joukkueeseen. Viimeksi ryhmään ovat liittyneet keskikenttäpelaaja Agnaldo Moraes, joka on rovaniemeläisille tuttu jo viime kaudelta, ranskalaistoppari Mohamadou Sissoko ja laitapelaaja Tarkik Kada alankomaista.

Koskela myöntää, ettei vaihtopenkillä ole cup-peleissä ollut tungosta, mutta tilanne menee parempaan suuntaan koko ajan. Myös loukkaantuneina olleet pelaajat alkavat päästä pelikuntoon. Hyvinä uutisina Koskela kertoo, että Taye Taiwo ja Boris Kokko palaavat kokoonpanoon, mutta eivät ole vielä siinä kunnossa, että olisivat aloituskokoonpanossa.

FC Hakan päävalmentaja Teemu Tainio pitää RoPS-ottelua hyvänä testinä omalle joukkueelle. RoPS on hyvin valmennettu joukkue. Molemmat joukkueet perustavat pelinsä pallonhallintaan, joten peli ratkeaa Tainion mukaan siihen, kumpi joukkue saa pallollisen pelinsä toimimaan. Tornion terrieri on silti levollinen.

”Meidän vastahyökkäyspelimme on ollut hyvissä uomissa viime peleissä, joten ei me tyhjän päällä olla, vaikka RoPS onnistuisikin ottamaan pallonhallinnan”.

Lähde: PalloTV

Recommended Posts