Seurahaastattelut, RoPS Naiset: päävalmentaja Liisa-Maija Rautio

Naisten ykkösdivisioona alkaa ensi viikonloppuna. PalloTV kävi hiljattain napapiirillä jututtamassa mahdollisiksi nousijoiksi povattuja RoPS:n naisia. Julkaisemme päävalmentajan ja kolmen pelaajan haastattelut peräkkäisinä päivinä näin sarjakauden alla.

Viime kaudella nuori joukkue ylsi harmittavan lähellä liiganousua legendaarisen Olavi Tammimiehen valmennuksessa. Täksi kaudeksi naisten päävalmentajaksi nousi oululaislähtöinen Liisa-Maija Rautio, joka pelasi joukkueessa vielä viime kaudella.

Rautio kuuluu Suomen naisten maajoukkueen valmennusryhmään. Haastattelussa hän kertaa omaa pelaajapolkuaan ja valottaa tyttö- ja naisjalkapallon haasteita Pohjois-Suomessa. Tulevan kauden valmennuksellinen tavoite on viedä nuoria pelaajia eteenpäin ja ylöspäin. Pelitapaa on muutettu RoPS:n näköiseksi pallonhallintapeliksi ja siihen menee hetki totutellessa, mutta Rautiolla on kova usko oman joukkueen kykyyn omaksua uutta ja menestyä.

Recommended Posts