Otteluennakko: Veikkausliiga, RoPS – KuPS, PalloTV:n haastateltavana RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela

Rovaniemen Palloseura saa kauden viidennessä veikkausliigaottelussa vieraakseen Kuopion Palloseuran. Molemmat joukkueet kärsivät tappion edelliskierroksen ottelussaan. RoPS hävisi vieraissa IFK Mariehamnille 2 – 0. KuPS otti päihin FC Hongalta 0 – 3 kotonaan.

Molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi pisteitä. Neljän pelatun ottelun jälkeen RoPS:lla on tilillä yksi voitto ja yksi tasapeli. KuPS:lla on vielä voittotili avaamatta. Kolmella tasapelillä joukkue on kahdeksantena sarjassa, heti RoPS:n jälkeen.

Joukkueet kohtasivat jo kertaalleen sarja-avauksessa, jolloin napapiiriläiset hakivat Kuopiosta vieraspisteen lukemin 2- 2. Seuraavaksi RoPS koki 1 – 2 kotitappion FC Hongalle. Kauden ensimmäisen voittonsa rovaniemeläiset hakivat KPV:lta numeroin 0 – 1. Viime lauantaina RoPS koki karvaan 2 – 0 tappion IFK Mariehamnille vieraissa.  

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela tiesi sanoa Maarianhamina-pelin ennakossa, mitä tuleman pitää. Kenttä oli pieni ja huonokuntoinen, mikä ei palvellut vierasjoukkueen pallonhallintapeliä. Myös IFK:n fyysisyys ja vahvaa erikoistilannepelaaminen olivat ennakkoon tiedossa. Silti saarelaiset tekivät kaksi maalia erikoistilanteista.   

Ei liene vaikeata arvata, mihin Koskelan huomio kiinnittyi, kun puheeksi nousee IFK Mariehamn-pelistä saadut opit? ”Meidän on kyettävä puolustamaan erikoistilanteet paremmin”.

RoPS:lla on ollut vaikeuksia runkopelaajiensa loukkaantumisten kanssa pitkin kevättä, eikä pitkäaikaispotilaiden tilanne ole juuri muuttunut viime viikosta. Rosteri on kapea.

Leikkaushoidosta toipunut keskikentän työmies Eetu Muinonen palasi aloituskokoonpanoon IFK-ottelussa, mikä helpottane Koskelan pohdintoja jatkossa.

Ruhjevamman vuoksi pari peliä levännyt espanjalainen keskikenttäpelaaja Sergio Lliamas palaa myös pelaavaan kokoonpanoon. Hyvä pallollinen pelaaja tuo Koskelalle lisää vaihtoehtoja kenttäryhmitystä suunniteltaessa. Hollantilainen laituri Tarik Kada on sen sijaan varmuudella pois KuPS-pelistä.   

KuPS:lla on alkukaudesta ollut vaikeuksia puolustuspelinsä kanssa. Joukkue on tehnyt 5- ja päästänyt 8 maalia neljässä ensimmäisessä ottelussaan. Se ei ole viime kauden mitalistille hyväksyttävä maalisuhde. Etenkin kun ottaa huomioon, että HJK:ta vastaan pelattu toinen sarjaottelu päättyi 0 – 0. Kuopiolaisten alkukauden haasteet ovat siis tiedossa.

Koskela odottaa perjantain KuPS-ottelusta tasaista vääntöä. Kevätkauden aikana pelattu keskinäinen Cup- ja liigaottelu tukevat näkemystä. Cupin lohkovaiheessa RoPS oli parempi 3 – 2. Liiga-avauksessa joukkueet päätyivät tasapeliin, 2 – 2.  

”Uskon, että pelistä tulee tasainen. Meidän pitää pystyä pelaamaan itsemme pois KuPS:n prässin alta. Lisäksi meidän pitää pystyä puolustamaan laadukkaasti, kun KuPS pakottaa meidät puolustamaan syvältä”.

Lähde: PalloTV

Recommended Posts