Otteluennakko: Ykkönen, FC KTP – AC Oulu. PalloTV:n haastateltavana AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne

AC Oulu lähtee lauantaina käynnistyvään Ykköseen yhtenä sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista. Tilanne on oululaisille uusi. Joukkuetta on aikaisemminkin veikkailtu kärkikahinoihin, mutta näin selvänä sarjan voittajasuosikkina seuraa ei ole pidetty sitten vuoden 2009, jolloin joukkue nousi viimeksi liigaan.

Syy ennakkosuosikin asemaan löytyne siitä, että viime kaudella neljänneksi sijoittunut joukkue on vahvistunut tuntuvasti sitten viime syksyn. Puolustuslinjan uudet pelaajat ovat toppari Venicio Ferreira ja puolustaja Fugo Segawa. Keskikenttää vahvistavat Felix Orishani ja Joni Korhonen. Uusina hyökkääjinä joukkueessa nähdään Loorents Hertsi ja Juho Mäkelä.

Uudet hankinnat tuovat aimo annoksen kokemusta kentälle ja pukukoppiin. Paperilla AC Oululla on kasassa todella vahva ryhmä ykköseen ja särkymävaraakin on. AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne ottaa ennakkosuosikin viitan vastaan hyvillä mielin. Ennakkoveikkailut eivät valvota.

”Fokuksemme on aina pelaajien laadukkaassa arjessa ja seuraavassa pelissä, mutta kun kerta ulkopuoliset eri puolilta tyrkyttävät meille ennakkosuosikin viitta, otamme se hyvillä mielin vastaan”, Lähderinne hymähtää.

Ennakkoveikkailuissa AC Oulun vahvimmiksi haastajiksi on nimetty TPS, Valkeakosken Haka, Jaro ja lauantain sarja-avauksessa vastaan asettuva KTP, joka on tulosten valossa pelannut kohtuullisen hyvän talvi- ja kevätkauden.

Myös KTP on vahvistunut viime kaudesta. Nimekkäin hankinta lienee KPV:sta siirtynyt, ykkösen kaikkien aikojen maalipyssy, Kalle Multanen.

Lähderinteen mukaan AC Oulu nousee perjantaina Kotkaan matkaavaan bussiin levollisin mielin.  

”Joukkue on täynnä intoa, kun sarja vihdoin alkaa. Kaikki kunnia treeni- ja Cup-peleille, mutta sarja on se, mitä varten talvi on valmistauduttu. Itse olen varsin levollisin ja luottavaisin mielin. Joukkue oli pääosin kasassa jo tammikuussa, joten olemme talven aikana päässeet hiomaan peliämme rauhassa ja suunnitellusti”.

Myös joukkueen terveystilanne on Lähderinteen mukaan hyvä, pientä flunssa-aaltoa lukuun ottamatta. Pitkäaikaisloukkaantuneita ei ole, joten kaikki on valmista sarjan alkuun.  

Lähderinne on hyvin perillä KTP:stä. Joukkue on ilmoittanut tavoitteekseen sarjanousun.

”KTP:tä ei turhaan ole ennakoitu yhdeksi sarjan kärkijoukkueista. Uusi valmentaja, Argo Arbeiter, on vienyt joukkueen pelaamista aktiivisempaan suuntaan. He pyrkivät hallitsemaan palloa ja riistämään sen takaisin mahdollisimman nopeasti menetyksen jälkeen”.

Lääkkeeksi KTP:n pelitapaan Lähderinne tarjoaa kurinalaista puolustamista, mutta myös pallon kanssa pitää pystyä toimimaan. Kaikki pelin vaiheet pitää hallita, jos mielii menestyä. Siihen on kuitenkin varauduttava, että kotijoukkue tulee Arto Tolsa-areenalla kovaa päälle.

”KTP tulee fanaattisen kotiyleisönsä edessä aggressiivisesti päälle. Siihen pitää varautua ja valmistautua. Aika usein alkukauden pelit ratkeavat siihen, kumpi joukkue puolustaa jämäkämmin. Tämä pätee myös erikoistilanteisiin, jotka usein nousevat ensimmäisissä otteluissa suureen rooliin”.

Recommended Posts