Otteluraportti: Ykkönen, AC Kajaani – AC Oulu 0 – 2 (0-1). Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Ari Koski ja Mika Lähderinne.

Lumisateen vuoksi lauantailta maanantaille siirretty Ykkösen toisen kierroksen ottelu AC Kajaani – AC Oulu saatiin lopulta pelattua kauniissa kevätsäässä. Molemmat joukkueet perustavat pelinsä pallonhallinnalle, joten ennakkoon odotettiin, että pelivälineen hallinnasta käydään kova kamppailu. Toisin kävi. Vierasjoukkue oli selvästi valmiimpi joukkue sekä pallon kanssa että ilman ja vei ansaitusti ottelun nimiinsä numeroin 0 – 2.

Avauspuolisko oli vauhdikas. AC Oululle vauhti ei tuottanut päänvaivaa. Joukkue on harjoitellut ja pelannut yhdessä koko alkuvuoden ja se näkyi vastustajaa selvästi parempana pallollisena- ja pallottomana peruspelaamisena. Kotijoukkueen pelaaminen hakee ymmärrettävästi vielä uomiaan. Se näkyi erityisen selvästi ensimmäisen puoliajan reippaassa vauhdissa.

”Meidän tarkoituksenamme oli hyökätä rauhallisemmin ja hitaammin. Se ei toteutunut, koska meille tuli aivan liikaa helppoja pallon menetyksiä. Sen seurauksena jouduimme puolustuskannalle ja mukaan AC Oulun vauhtiin. Kun me ei saada aikaan pitempiä pallonhallintajaksoja, niin me ei myöskään päästä kontrolloimaan pelin tempoa”, AC Kajaanin päävalmentaja Ari Koski analysoi.

AC Kajaanin ryhmään liittyi 6 vahvistusta juuri sarjakauden alla, joten on ymmärrettävää, ettei joukkueen pallollinen pelaaminen ole vielä päävalmentaja Ari Kosken toivomalla tasolla. Hyvä jos joukkuekaverit tuntevat toisensa nimeltä. Joukkueessa on nähdyn perusteella pallollista kyvykkyyttä, Kosken täytyy vain saada se valjastettua kontrolloiduksi jalkapalloiluksi.

Kotijoukkueen yhteisten kokemusten puute näkyi myös ottelun avausmaalissa ensimmäisen puoliajan lopulla. AC Oulu pelasi oikealla laidallaan nätin kombinaation, jolla se pudotti 4 kotijoukkueen prässäävää pelaajaa kyydistä parilla lyhytsyötöllä ja pakkina pelannut Alexander Jibrin pääsi keskittämään Jere Aallikolle, joka sijoitti pallon etunurkkaan.

AC Oulu piti yllä reipasta tempoa ensimmäisellä puoliajalla. Reippaassa vauhdissa kotijoukkueen pallollisen pelin automaatiotason puutteet aiheuttivat sen, ettei AC Kajaani saanut luotua mitään systemaattista. Hyökkäykset olivat suoraviivaisia ja hätäisiä.

”Reipas vauhti kuului pelisuunnitelmaamme. Tiesimme, että kun pidämme tempoa riittävään nopeana, niin vastustaja hyytyy jossain vaiheessa. Toisen maalimme jälkeen kajaanilaisten eväät olikin sitten syöty”, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne summasi.

AC Kajaani tuli toiselle jaksolle sisuuntuneena. Tätä osattiin ilmeisesti odottaa oululaisten leirissä, koska joukkue otti kainuulaisten ryntäyksen vastaan tyynen kontrolloidusti. AC Oululla ei kajaanilaisten hosumisesta huolimatta ollut suurempaa hätää. Lähderinne allekirjoittaa väitteen.

”Pakkohan heidän oli tehdä muutoksia. He nostivat prässinsä tasoa ja saivat sen myötä aikaan muutamia pitempiä pallonhallintajaksoja, mutta peli oli mielestäni silti hyvin meidän kontrollissamme”.

63. minuutilla kävi kuten usein käy, kun tappiolla oleva joukkue yrittää epätoivon vimmalla saada tehtyä maalin ja päästä peliin mukaan, vastustaja rankaisee nopealla vastaiskulla. David Ramadingaye vapautti Jere Aallikon läpiajoon. Hän vei maalivahdin kebabille ja sijoitti pallon tyhjään maaliin. Lopun pelin ajan AC Oulu tyytyi pitämään palloa ja kontrolloimaan peliä.

Koski ei ole ylettömän pettynyt tappioon. Hänenkin täytyy tunnustaa joukkueurheilun lainalaisuudet. AC Oulu oli valmiimpi joukkue. Oman joukkueen pallolliselta peliltä hän oli tosin odottanut enemmän.

”Meiltä puuttui pelirohkeus. Näytti siltä kuin me ei uskallettaisi syöttää vastustajan muodon sisälle ja pelata siellä. Sieltä ne ottelut ratkaistaan. Talvella se vielä toimi. En tiedä mihin se rohkeus nyt on kadonnut”, Koski ihmetteli.

Lähde: PalloTV

Recommended Posts