Otteluraportti: Kakkonen, RoPS 2 – VIFK 5 – 0 (2-0). Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Vesa Tauriainen ja Max Peltonen.

Sarjanousija RoPS 2 voitti Vaasan IFK:n kauden ensimmäisessä kotiottelussaan 5 – 0. Voitto oli kotijoukkueen ensimmäinen voitto Kakkosessa. Rovaniemeläisten päävalmentaja Vesa Tauriainen oli pelin jälkeen todella tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

”Tässä pelissä ei jäänyt epäselväksi kumpi oli parempi joukkue. Olen erityisen tyytyväinen joukkueen toisen puoliajan pallolliseen tekemiseen. Hallitsimme palloa ja peliä monipuolisesti. Riisuttiin Vaasa aseista. Tämä oli meiltä täysipainoine pallollinen esitys. Ehjä peli”, Tauriainen iloitsi.

VIFK:n päävalmentaja Max Peltonen oli ymmärrettävästi harmissaan ottelun jälkeen. ” Olen pettynyt lopputulokseen, mutta samalla nostan hattua vastustajalle. RoPS 2 on taitava ja hyvä joukkue. Onnittelut heille voitosta”, Peltonen totesi.

Peltosen mukaan he aloittivat ottelun hyvin. Ensimmäinen puolituntinen oli hänen mukaansa heidän hallinnassaan. VIFK onnistui painamaan kotijoukkueen omalle kenttäpuoliskolleen ja luomaan pari maalintekopaikka. Hallinta kuitenkin päättyi siihen, kun RoPS 2 onnistui tekemään kaksi maalia nopeaan tahtiin.

”Olimme hyvin mukana pelissä ensimmäisen puoli tuntia. Siinä meillä oli hetkemme. Reilun puolen tunnin jälkeen vastustaja teki pari maalia muutaman minuutin sisällä ja meiltä karkasi puhti. Yritimme tauolla puhaltaa joukkueeseen uutta virta, mutta RoPS 2 teki heti toisen puoliajan alkuun kaksi maalia lisää ja peli oli taputeltu”.

RoPS 2 hävisi kauden avausottelunsa vieraissa kuopiolaiselle KuFu98:lle 2- 0. Ottelun jälkeen Tauriainen harmitteli heidän puolustuspelaamistaan. Nyt puolustuspelaaminen sujui hänen mukaansa huomattavasti paremmin. Joukkue onnistui puolustamaan laidat sovitusti. Myös keskikentän keskusta oli edellisottelua tiiviimpänä puolustussuuntaan, jolloin puolustuksella oli helpompi olla.                   

RoPS 2:n ottelusuunnitelma perustui Tauriaisen mukaan siihen, että he tiesivät miten VIFK pelaa. ”Tiesimme, mihin tilat syntyvät ja onnistuimme hyödyntämään ne. Siitä olen erityisen iloinen. Tämä oli joukkueelle hyvä muistutus siitä, että kun puolustaa hyvin niin pääsee myös hallitsemaan palloa.”.

Lähde: PalloTV

Recommended Posts