(VIDEO) Otteluraportti ja maalikooste, Naisten Kakkonen, FC Wimma – IK Myran 4 – 1 (3-0).

Kajaanin liikuntapuiston stadionilla sunnuntaina pelattu Naisten Kakkosen toisen kierroksen ottelu FC Wimma – IK Myran päättyi kotijoukkueen 4- 1 voittoon.

FC Wimman sarjakausi Naisten Kakkosessa alkoi 4 – 2 tappiolla jyväskyläläistä Palokan Rientoa vastaan. Syksyn ja talven aikana uudistunut joukkue oli avausottelussa hieman hermostuneen oloinen ja vaikka hallitsi paikoitellen ottelua, tuli pelin aikana selkeitä virheitä, jotka vastustaja kuittasi kerta toisensa jälkeen.

IK Myranille avauskierros meni myös hieman penkin alle. Joukkue hävisi KuFu98:lle vieraissa Kuopion Savon Sanomat Areenalla lukemin 7-0.

Molemmat joukkueet lähtivät viime sunnuntain otteluun ohuella rosterilla; Wimman yhteistyöseura Klubi-36:n B-tytöt eivät päässeet paikalle, joten Wimmalla oli vain 2+1 vaihtopelaaja, kun taas IK Myranilla oli vaihtopenkillä vain yksi vaihtopelaaja. IK Myran:in ei ollut mukana yhtään seuran Liigapelaajia, joten ottelusta oli odotettavissa tasaväkinen koitos.

Wimma aloitti ottelun voimakkaalla painostuksella ja pallo pysyikin ensimmäiset viisi minuuttia koko ajan IK Myranin puolustusaluella. Viikon takainen jännitys oli poissa ja palloa liikuteltiin jo paljon varmemmin. Ensimmäisen jakson Wimman nuori joukkue juoksuttikin vastustajaa huolella, pitäen kylmän loitolla viimaisessa säässä.

IK Myran pyrki prässäämään aggressiivisesti pelaten fyysisesti palloa pois Wimmalta. Kovin hyviä hyökkäyksiä ei kuitenkaan vastustajalta ensimmäiseltä puolikkaalta nähty ja muutamaa syöttövirhe kostautui heti pallon menetykseen ja Wimman hyökkäykseen.

22 minuutin kohdalla vastustajan puolustaja syötti pallon maalivahdille, joka epäonnekseen avasi suoraan Wimman #11  Venla Laurinsepälle joka pääsi laukomaan pomppivan pallon maaliverkon perälle.

Kun ottelua oli pelattu 29 minuuttia, Wimman sai hyökkäyksen päälle ja #14 Emma Karppinen syötti linjan yli pallon #7 Kiia Toloselle, joka hienosti harhautteli maalivahdin ja kuittasi lukemiksi 2-0.

Ensimmäisen jakson kolmas maali nähtiin, kun Wimman Riina Nevalainen kuljetti palloa kuudentoista boxin reunalle aivan päätyrajaan saakka ja keskitti sieltä suoraan maalin eteen, josta #2 Sari Jokelainen viimeisteli pallon maaliin. Maali oli muuten Sarin ensimmäinen tällä sarjaportaalla ja tuuletus sekä ilme oli sen mukaiset.

Tauolla IK Myran suoritti ainokaisen pelaajavaihdon, kun kentän jätti #4 Ronja Söredbacka ja kentälle tuli #29 Riina Sorvisto. Wimma vaihtoi kentältä #2 Sari Jokelaisen ja kentälle meni #5 Anni Saajanne.

Toisella jaksoilla IK Myran sai jalkoja alle ja pallo alkoi viihtymään enemmän Wimman kenttäpuoliskolla. 47 minuutin kohdalla vierasjoukkue sai kulmapotkutilanteen ja Rebecca Dahl laukoikin pallon kaarena suoraan Wimman maalille, jossa väkeä oli kuin siellä kuuluisalla Saipan maalilla. Maalivahdin edessä oli sekä oma että vieraspelaaja, joten paljoa ei siinä ollut tehtävissä, kuin todeta kavennuksen 3-1:een.

Wimman neljännen maalin alkusävelet kirjoitti #17 Elisa Husso, joka syötti pallon omalla puolustusalueella #15 Sanna Ingalsuolle, joka kuljetti pallon juosten lähes kentän päästä päähän. 25 metristä Sanna keskitti pallon vasemmalle #7 Kiia Toloselle joka kylmän viileästi laukoi pallon vastustajan maalin oikeaan nurkkaan, maalivahdin pitäessä vasenta nurkkaa silmällä.

85 minuutin kohdalla Wimma suoritti vielä toisen vaihdon, kun kentän jätti Emma Karppinen ja kentälle meni #12 Mira Niskanen.  
 

Ensi viikolla 19.5. Wimman kotikentälle matkustaa Vaasasta VIFK, jolla on yksi voitto ja kaksi tappiota alkukierroksilta takana.

Wimman joukkue vahvistuu kesää kohti kolmella kokeneella pelaajalla, kun Hanna Putaala ja Sanni Päkkilä (ONS) liittyvät porukkaan, minkä opiskeluiltaan kerkeävät sekä Tampereelta tulee kesäksi vahvistamaan rivejä Wimman kasvatti Sanni Lukander.

Joukkueessa on aloittanut tällä kaudella useita uusia pelaajia ja päävalmentaja Jouko Nurkkala uskookin, että Wimma on yksi niistä joukkueista, jotka kamppailevat nousupaikasta Ykköseen.

Lähde: FC Wimma

Recommended Posts