Otteluennakko: Ykkönen, TPS – AC Kajaani. Haastateltavana AC Kajaanin päävalmentaja Ari Koski.

AC Kajaani pelaa keskiviikkona Ykkösen neljännen kierroksen otteluunsa vieraissa Turun Palloseuraa vastaan. AC Kajaani hävisi sarjakauden kaksi ensimmäistä otteluaan, MuSa:lle 1 – 2 ja AC Oululle 0 – 2. Viime viikonloppuna joukkue haki ensimmäiset sarjapisteensä MyPa:lta luvuin 1 – 2.

Turun Palloseuraa on ennakkoon povattu yhdeksi sarjan ennakkosuosikeista. Kolmen kierroksen jälkeen joukkue on edelleen tappioton. Avauskierroksella turkulaiset voittivat MyPa:n vieraissa 0 – 1. Toisella kierroksella joukkue pelasi 1 – 1 tasapelin EIF:n vieraana. Kolmannella kierroksella TPS päihitti TPV:n kotonaan 2 – 1. Kolmen kierroksen jälkeen joukkue on 7 pisteellään sarjan jaetulla kärkipaikalla FC Hakan, FF Jaron ja AC Oulun kanssa.

AC Kajaanin sarjakauden alku on haasteellinen. Lopullinen miehistö saatiin kasaan vasta juuri sarjakauden alla, joten on ollut ennakoitavissa, että joukkueen yhteispeli hakee uomaansa kevätkaudella. Kajaanilaisten kausi tulee pitkälti määrittymään sen mukaan, miten nopeasti päävalmentaja Ari Koski onnistuu saamaan miehistönsä pallollisen yhteispelin toivotulle tasolle. Yhtälö on haastava, etenkin kun joukkueen tavoitteena on hallita peleissä palloa.

Koski ei kiistä asiaa. ”On totta, että pelillinen lähtötilanteemme on haastava. Sitä on turha kieltää. Se, miten nopeasti saamme hyökkäyspelimme toimimaan toivotulla tavalla, tulee näyttämään kautemme suunnan. En silti ole huolissani. Luotan siihen, että saamme pelimme kulkemaan. Uudet pelaajamme on hankittu joukkueeseen nimenomaan uutta pelitapaamme ajatellen, mutta kaikki vie oman aikansa”, Koski summaa.

Voittoisassa MyPa-ottelussa Koski näki positiivisia merkkejä oman joukkueen pallollisen pelin heräämisestä. AC Kajaani pystyi hallitsemaan palloa ja pelaamaan niin sanottuja pitkiäkin hyökkäyksiä. Hän oli erityisen mielissään siitä, että he onnistuivat jalostamaan pallonhallintajaksonsa maalipaikoiksi. Puolustuspeli jätti sen sijaan toivomisen varaa.

”MyPa-ottelussa pallollinen pelimme oli ajoittain jopa hyvää. Saimme houkuteltua vastustajan niille alueille, mille haluttiinkin, jolloin heidän linjojensa väliin syntyi toivomiamme tiloja, joissa operoida. Sen seurauksena saimme luotua puolenkymmentä potentiaalista maalipaikkaa, joista saimme tehtyä pari maaliakin. Joukkuepuolustamisen osalta meille jäi sen sijaan paljon parannettavaa TPS-matsiin”.

Keskiviikkona vastaan asettuu yksi sarjan suosikeista. Koski on nähnyt TPS:n pelaavan ja tietää, mihin turkulaiset perustavat pelinsä. TPS puolustaa aktiivisesti ja hyökkää nopeasti. 

”Olemme varautuneet puolustuslinjan taakse tuleviin pitkiin palloihin ja kovaan prässiin. Oman pelaamisemme painopiste on edelleen oman pallollisen pelimme kehittämisessä. MyPa-peli loi uskoa siihen, että pystymme jalostamaan pallonhallintajaksomme maalipaikoiksi. Uskon, että pystymme luomaan Turussa riittävän määrän maalipaikkoja. Pallo pitää sitten vain saada myös naapurin maaliin”. 

Recommended Posts