(VIDEO) Otteluraportti ja huippuhetket: Veikkausliiga, VPS – RoPS 0 – 1 (0-0). Maalintekijä Youness Rahimi.

Rovaniemen Palloseura voitti maanantai-illan Veikkausliigakierroksella Vaasan Palloseuran vieraissa 0 – 1.

RoPS:lla oli alla kaksi tappiota edellisistä sarjaotteluista FC Interiä ja Ilvestä vastaan, joten pisteet tulivat tärkeään paikkaan. VPS:n takkuinen alkukausi sen sijaan jatkuu. Joukkue oli pelannut kuusi tasapeliä 7 otteluun ennen maanantai-illan RoPS-matsia. Joukkue ei siis häviä helpolla, mutta ei se osaa voittakaan.    

RoPS hallitsi ensimmäisen puoliajan kenttätapahtumia, mutta ei taaskaan onnistunut saamaan palloa maaliin. RoPS-kannattajia ilahduttane kuitenkin se, että joukkue onnistui luomaan vaasalaisten maalille uhan tuntua. Se ei alkukaudesta ole aina ollut niin itsestään selvää. Ohuelta RoPS-hyökkäys näyttää vieläkin, mutta kun peruspelaaminen on nipussa, niin solmussa olevat VPS:t kaatuu.

Ensimmäisellä puoliajalla RoPS otti VPS:n pelinrakentelun kiinni ylhäältä. Se toimi. Kun joukkue vielä onnistui estämään VPS:n nopeat suunnanmuutokset ja linjan taakse pelaamisen, niin vaasalaisten eväät oli syöty. Rovaniemeläiset olivat ottelussa kuskin paikalla, pallon kanssa ja ilman. VPS:n harvat vaaranpaikat syntyivät erikoistilanteista.  

Kotijoukkue tuli toiselle puoliajalle sisuuntuneena, mutta kun RoPS edelleen puolusti pois vaasalaisten suunnanmuutospelaamisen ja asetti muotonsa tiiviiksi omalle kuudelletoista, VPS:ltä loppuivat keinot.

Ottelun ainoa maali syntyi ottelun 50. minuutilla, kun pallo jäi elämään VPS:n puolustuslinjan eteen 20 metriin ja Youness Rahimi pääsi lataamaan pallon yläkulmaan. Hieno maali. RoPS:n johtoasemassa pelaaminen näytti kypsältä ja siltä se varmaan vaasalaisista tuntuikin.   

RoPS on voittanut 9 pelaamastaan ottelusta 3, hävinnyt 5 ja pelannut yhden tasapelin. Se oikeutta sarjan yhdeksänteen sijaan.

Tappion myötä VPS tippui sarjataulukossa pari pykälää ja on nyt toiseksi viimeisenä kolme pistettä edellä sarjajumbo KPV:tä.

Lähde: PalloTV

Recommended Posts