(VIDEO) Otteluraportti: Ykkönen, AC Oulu – Myllykosken Pallo 0 – 0. Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Mika Lähderinne ja Jukka Karjalainen.

AC Oulun maalinteko tökkii. Joukkue on jäänyt kolmessa viime ottelussa maaleitta, eikä pallollinen pelikään häikäise. Kun maalintekopelissä ei tee maaleja, ei myöskään voita.

Sunnuntaina AC Oulu sai tyytyä maalittomaan tasapeliin sarjanousija Myllykosken Palloa vastaan. Oululaiset ovat keränneet kolmelta viime sarjakierrokselta yhden pisteen.

Erityisen kiusalliseksi asian tekee se, ettei kotijoukkue ole onnistunut tarjoamaan kotiyleisölleen yhtään voittoa, eikä maalia kahdessa ensimmäisessä kotiottelussaan.

AC Oulun tilastot eivät silti ole vielä erityisen huolestuttavat. Joukkue on tähän mennessä pelannut 7 ottelu, joista se on voittanut 3, pelannut 2 tasan, hävinnyt 2 ja sillä on 11 pistettä.

Ongelma löytyy joukkueen maalisuhteesta 6-2. Joukkue on tehnyt keskimäärin 0,85 maalia per ottelu. Se ei vaan riitä. Kotiyleisöllä on lupa odottaa AC Oulun tasoiselta ryhmältä enemmän. Etenkin, kun se on asettanut tavoitteekseen liiganousun.

Positiivistakin silti löytyy. Puolustuspeli toimii. Päästettyjen maalien sarake näyttää edelleen nousijajoukkueen tilastolta. AC Oulu on päästänyt sarjassa vähiten maaleja tähän mennessä. Sarjaa pelattaessa se on puoli ruokaa, jopa enemmän.

AC Oulu aloitti MyPa-ottelun määrätietoisesti. Joukkue hallitsi palloa ja onnistui luomaan painetta vierasjoukkueen viimeiselle kolmannekselle, mutta todelliset vaaranpaikat olivat silti vähissä. Osaselitys hyvälle alulle löytyne MyPa:n pelisuunnitelmasta, joka perustui nöyrään matalaan puolustusblokkiin ja vastaiskuihin.

MyPa lähti otteluun 4-5-1-muodostelmalla, jossa keskisektori tukittiin ja AC Oulun pelaaminen ohjattiin laitoihin. Se tuskin yllätti oululaisia. AC Oulu onnistuikin luomaan muutaman tilanteen puolikkaan ottelun alun laitapelaamisellaan.

Pirteän alun jälkeen AC Oulun pallollinen pelaaminen jostain syytä hyytyi. Joukkue piti edelleen palloa, mutta se vähäinenkin vaaran tunne katosi, eikä tekeminen vienyt enää juuri mihinkään. Palloja saatiin kyllä pelattua laitapelaajille, missä pelitila oli, mutta sen jälkeen ei tapahtunut mitään, mikä olisi aiheuttanut vaaratilanteita MyPa:n maalilla.

AC Oulun pelaaminen oli ottelun alkua lukuun ottamatta mielikuvituksetonta, hidasta, staattista ja vaaratonta. Vähäisetkin suunnanmuutostilanteet tyrehtyivät siihen, kun pallot pelattiin laitoihin, jossa se pysähtyi laitostuneeseen laitapelaamiseen, jolloin MyPa ehti ryhmittää yhdeksän kenttäpelaajaa pallon alle. Sen jälkeen maalinteko on vaikeata mille tahansa joukkueelle.

MyPa:n pelisuunnitelma sen sijaan toimi. Puolustuspelaaminen oli hyvin organisoitua. Joukkue puolusti kurinalaisesti matalalta ja lähti vastaiskuihin, kun paikka ilmaantui.

Päävalmentaja Jukka Karjalaisen suunnitelman toimivuutta kuvannee parhaiten se, että MyPa onnistui ottelun aikana luomaan vastahyökkäyksillään enemmän vaarallisia maalintekopaikkoja kuin AC Oulu. Todellisten maalipaikkojen valossa MyPa olisi voinut voittaa ottelun.

AC Oulun hyökkäyspelaaminen helpottunee ensi viikolla, kun joukkue viimeisimpien tietojen mukaan saa kokeneen keskikenttäpelaajan David Ramadingayen taas mukaan peliin. Hän on alkukaudesta ollut oululaisten hyökkäyspelaamisen dynamo.

Liekö sattumaa, mutta AC Oulun maalittomuus alkoi, kun Ramadingaye loukkaantui kolme ottelua sitten.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Tapio Lehtinen

Recommended Posts