Entinen maajoukkuefutari Leo Houtsonen on poissa

Nopeasti edenneeseen sairauteen menehtynyt keskikentän maestro oli 60-vuotias kuollessaan. Leksa voitti urallaan kolme Suomen mestaruutta vuosina 1976, 1979 ja 1980. Peräkkäiset suomen mestaruudet hän saavutti Oulun Palloseurassa.

Hän oli valtion pääomasijoitusyhtiö Veraventuren toimitusjohtaja. Hän pelasi Suomen miesten maajoukkueessa kahdeksan vuotta ja oli mukana alle 18-vuotiaiden EM-hopeajoukkueessa vuonna 1975. Leksa teki turnauksessa maalin Länsi-Saksaa vastaan.

Hopea on edelleen Suomen paras arvokisasijoitus jalkapallossa.

Brittiseurat Newcastle United ja Norwich City olivat kiinnostuneita suomalaisesta, mutta hän halusi keskittyä opiskeluun ja töihin.

Samaan aikaan maajoukkueessa pelannut Atik Ismail kertoi asiasta Facebook-tilillään.

– Olit hymyilevä ihminen. Rakas ja kunnioitettu. Pidit heikompien puolta. Muistan hetkemme. Niissä oli jotakin suurempaa. Ja se oli pelkästään Sinun ansiotasi. Lähelläsi oli hyvä olla. Samassa joukkueessa ja vastustajanakin. Muistan ikuisesti hymysi, ruohokenttien taistelija, ja taiteilija, sielusi hyvyydestä syntynyt, Ismail muisteli.

Recommended Posts