Otteluennakko: Ykkönen, AC Oulu – FF Jaro

Haastateltavana AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne.

AC Oulu ja Pietarsaaren FF Jaro ottavat sunnuntaina yhteen Oulun Raatissa kello 18.30. Molempia joukkueita on ennakkoveikkailuissa povattu sarjan kärkijoukkueiksi, mutta kolme viimeistä sarjakierrosta ovat nostattaneet huolenaiheita molemmissa leireissä. Kumpikaan joukkueista ei ole onnistunut keräämään kolmesta viime ottelustaan kuin yhden pisteen.

AC Oulu ei myöskään ole onnistunut maalinteossa kolmeen otteluun. Erityisen kiusalliseksi asian tekee, ettei joukkue ole vielä voittanut yhtään kotiottelua, eikä se ole kyennyt tarjoamaan kotiyleisölleen yhtään maalia.

Kaksi viikkoa sitten oululaiset kärsivät kirvelevän 0 – 1 kotitappion TPS:lle. Sitä seuranneessa pelissä tuli turpaan Porissa, kun sarjanousija MuSa vei voiton 1 – 0. Viime sunnuntaina oululaiset joutuivat nöyrtymään 0 – 1 kotitappioon sarjan toiselle nousijajoukkueelle MyPa:lle. Joukkue ei siis ole onnistunut maalinteossa kolmeen otteluun.

Oululaiset ovat seitsemän kierroksen jälkeen kolmantena sarjassa 11 pisteellä. Joukkue on voittanut kolme peliä ja pelannut kaksi tasan. Vaikka joukkueella on ollut vaikeuksia tehdä maaleja, se ei myöskään ole päästänyt seitsemässä ottelussa kuin kaksi maalia.

AC Oululla on laadukas joukkue Ykköseen. Joukkueen hyökkäyspäätä vahvistettiin merkittävästi ennen kauden alkua, kun ryhmään liittyivät liigakokemusta omaavat Loorents Hertsi, Joni Korhonen ja Juho Mäkelä.

Joukkueen rosteria ja maalisuhdetta katsoessa herää looginen kysymys, onko joukkueen pelaaminen liian varovaista, kun se ei tuota maaleja? Puolustaako joukkue liiaksi hyökkäyspelinsä kustannuksella?   

Pietarsaarelaisten alkukausi ei myöskään ole sujunut ennakko-odotusten mukaisesti. Jaroa on veikkailtu yhdeksi sarjan kärkijoukkueista, mutta senkin tuloskäyrä osoittaa väärään suuntaan.

Jaro on kolmella viime kierroksella hävinnyt kotonaan Hakalle 1 – 3 ja pelanneet TPV:n kanssa tasapelin 1 – 1. Viime sunnuntaina joukkue kärsi TPS:lle 3 – 2 tappion Turussa.  

Pietarsaarelaiset ovat keränneet 7 ottelusta 9 pistettä, 2-3-2, jolla he ovat sarjassa viidentenä, kaksi pistettä oululaisia jäljessä.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts