(VIDEO) Otteluraportti: Naisten liiga, ONS – FC Honka 0 – 3 (0-2)

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Jussi Madetoja ja Rosa Lappi-Seppälä.

Naisten Liigan 11. kierroksella FC Honka oli ONS:lle tyly vieras ja vei pisteet Espooseen 0-3 tuloksella. ONS:n maaliton ja pisteetön putki venyi nyt siis jo kuuden ottelun mittaiseksi. FC Honka taas pystyi venyttämään tappiottoman putkensa jo seitsemän ottelun mittaiseksi. Kolmen pisteen turvin Honka kasvatti pistepottinsa nyt 24 pisteeseen ja vankisti paikkaansa Liigan toisella sijalla. 

Ottelu oli täydellistä vierasjoukkueen pyöritystä, jossa kotijoukkueelle ei saumaa jätetty. FC Honka hallitsi palloa ja sitä kautta koko peliä. ONS:lla ei pelissä juurikaan pallonhallintajaksoja ollut, eikä näin päässyt ”lepäämään” pallon kanssa juuri ollenkaan. Näin ollen myös vastahyökkäykset ja hyökkäyspelaaminen jäi olemattomaksi. Honka hyökkäsi monipuolisesti ja pääsi laitojen kautta hyvin maalipaikoille. Hieman paremmalla viimeistelyllä peli olisi hyvin voinut päättyä vielä rumempiin lukemiin. 

ONS:n viimeisissä peleissä ei muutenkaan ole paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä. Joukkueen taktiikka tippua syvälle ja estää vastustajan maalinteko ei ole viime peleissä tuottanut tulosta. Joukkueen riistäessä pallo ollaan niin alhaalla että matka vastustajan maalille on vaan yksinkertaisesti ollut liian pitkä. Myös tuki pallolliselle on yleensä joko liian hidasta tai se on liian kaukana. Näin yleiseksi ratkaisuksi onkin muodostunut pitkä pallo, joka tuottikin alkukaudesta Levasseurin 5 maalia. Nyt vastustajat ottavat tämänkin hyvin pois ja ONS onkin ollu aseeton hyökkäyksiin lähdettäessä. 

Noin kuukauden mittainen maajoukkue tauko tuleekin ONS kannalta hyvään paikkaan. Joukkueella ja seurajohdolla onkin iso mietinnän paikka, mitä loppukauden osalta pitää tehdä. Pisteitä ja voittoja on nimittäin pakko saada, jos sarjapaikka halutaan säilyttää. Tähän mennessä vaikeaan alkukauteen ja loukkaantumisiin on reagoitu ulkomaanvahvistuksilla, jotka ovatkin osalta tuottaneet tulosta. Suuri kysymys lieneekin, mitä seuraavaksi?

Toimittaja: Iida Ranin

Kuvaus ja leikkaus: Janne Dahlman

Recommended Posts