(VIDEO) Otteluraportti: Ykkönen, AC Oulu – FF Jaro 0 – 0

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Mika Lähderinne ja Niklas Käcko.

AC Oulu ja FF Jaro pelasivat maalittoman 0-0 tasapelin Raatin hyväkuntoisella nurmella. Kotijoukkueella oli ensimmäisen kymmenen minuutin aikana kaksi hyvää maalintekotilannetta. Samuel Kurttila ja edelleen kauden avausmaaliaan metsästävä Alvarado Morin eivät kuitenkaan onnistuneet yllättämään Jaron maalilla pelannutta Topi Valtosta.

FF Jaro pääsi peliin mukaan avauskympin jälkeen ja kykeni rikkomaan prässipelillään Oulun verkkaista pelinrakentamista. Kaksinkamppailuissa vahvasti vääntänyt Jaro rakensi parhaat tilanteensa nopeista vastaiskuista, mutta valtaosa laukauksista nousi yli kotijoukkueen maalin.

Kotijoukkueen voimakaksikko Venicio Ferreira ja David Ramadingaye olivat sivussa sunnuntain ottelusta loukkaantumistensa vuoksi. Joukkueen avainpelaajien poissaolo näkyi myös kentällä konkreettisesti. AC Oulu ei saanut pelatuksi keskustan kautta palloa Morinille kuin muutaman harvan kerran.

Mika Lähderinne muutti joukkueensa pelijärjestelmää 70.peliminuutin kohdalla. Lorents Hertsi nousi laitahyökkääjän paikalle ja Juho Mäkelä tuli vaihdosta sisään toiseksi kärkimieheksi. Oulu sai näiden muutosten ansiosta vielä pienimuotoisen loppukirin, mutta Jaro pystyi puolustamaan oman rangaistusalueensa erinomaisesti. Kotijoukkueen parhaat maalintekopaikat lähtivät 16 metrin takaa.

Kumpikaan joukkue ei ollut tasapelipisteeseen erityisen tyytyväinen. AC Oulu on pelannut neljä ottelua ilman tehtyä maalia ja FF Jaro puolestaan pelasi jo kuudennen voitottoman ottelunsa. AC Kajaani pystyi kuitenkin taistelemaan kotonaan pisteen Hakalta, joten Oulun ero suoran nousijan paikalle pysyy edelleen kahdeksassa pisteessä.

Toimittaja: Marko Halmekangas

Kuvaus ja leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts