(VIDEO) Otteluraportti ja ottelukooste: Kakkosen Suomen Cup-finaali, IF Gnistan – JS Hercules 1 – 0 (1-0)

Helsingin Oulunkylän Musta Pekka Areenalla pelattu Kakkosen Suomen Cupin finaali IF Gnistan – JS Hercules päättyi stadilaisten 1 – 0 voittoon. 

Herculeksen päävalmentaja Mikko Isokangas oli tappiosta huolimatta tyytyväinen joukkueensa pelilliseen ilmeeseen, vaikka jossiteltavaakin jäi.

”Harmittaa tietenkin, kun ei tullut voittoa. Meillä oli pelissä rankkari ja läpiajokin, mutta tällä kertaa ei onnistunut. Jos ottelua katsotaan kokonaisuutena, niin kyllä Gnistan oli maalin verran parempi. Isoon kuvaan ja joukkueen yleisilmeeseen olen kuitenkin tyytyväinen. Nyt päästään taas keskittymään sarjapeleihin”, Isokangas summasi.

Tulevia sarjapelejä silmällä pitäen Hercules kokeile Gnistan-ottelussa hieman erilaista kenttämuotoa, jossa oikean puolen laitapuolustaja on selvästi hyökkäävämmässä positiossa jo pelin avausvaiheessa. Se lisää avausvaihtoehtoja, jättää alakertaan kolmen linjan ja avaa oikean puolen topparille sekä keskikenttäpelaajalle uudenlaisen pallollisen työmaan hyökkäyssuuntaan.

”Tämä oli hyödyllinen kokeilu. Ehdimme harjoitella uutta muotoa ja sillä pelaamista viikon päivät, eikä se ihan valmiiksi tullut, vaikka hetkittäin näyttikin ihan hyvältä. Se on pienestä kiinni, että saamme palaset loksahtamaan kohdalleen. Pitkässä sarjassa pitää miettiä, mistä saadaan lisää vaaraa ja variaatiota hyökkäyspelaamiseemme. Tästä kokeilusta sitä voisi olla saatavana. Ainakin joukkueen pelillinen kehityskaari osoittaa oikeaan suuntaan, ylöspäin”.

Isokangas on oikeassa. Herculeksen pitää löytää uusia keinoja hyökkäyspelaamiseensa. Maalinteko ei voi sarjassa olla pelkästään Sami Karjalaisen varassa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuva: Juhani Järvenpää 

Recommended Posts