(VIDEO) Otteluennakko: Kakkonen, JS Hercules – PK-37

Haastateltavana JS Herculeksen valmentaja Jussi Viirelä.

JS Hercules ja iisalmelainen PK-37:n kohtaavat lauantaina Kakkosen 10. kierroksen ottelussa Oulun Castrenin urheilukeskuksessa kello 19.30 alkaen.

Hercules lähtee otteluun sarjan kuudennelta sijalta. Joukkue on pelannut yhdeksän ottelua, joista se on kerännyt 14 pistettä, 3-5-1. Loppusarjapaikkaan, eli neljän joukkoon, on matkaa kuusi pistettä, mutta neljäntenä majailevalla JBK:lla on yksi ottelu enemmän pelattuna, joten neljän sakki on vielä tavoitettavissa.

Hercules lähtee PK-37-otteluun FC Vaajakoskelta viime viikonloppuna haettu 1 – 2 voitto plakkarissa. Valmentaja Jussi Viirelän mukaan ottelu oli joukkueen ehjin esitys tällä kaudella. Sitä edeltävässä kotiottelussa joukkue joutuikin tyytymään 1 – 1 tasapeliin JBK:ta vastaan.

PK-37 on sarjassa yhdeksäntenä. Se on pelannut 10 ottelua, joista sillä on 8 pistettä, 2-2-6. Joukkue pelasi viime viikolla kaksi kotiottelua. Ensin KajHa:n kanssa päädyttiin tasapeliin 1 – 1. Viikonloppuna joukkue onnistui voittamaan VIFK:n 2 – 1.

PK-37:n haasteet löytyvät joukkueen negatiivisesta maalisuhteesta, 10-22, joka ei mairittele. Tilastojen perusteella joukkueella on ollut haasteita kentän molemmissa päissä.

Myös Herculeksella on ollut haasteita maalinteon kanssa. Joukkue on voittanut yhdeksästä pelaamastaan ottelusta kolme, pelannut viisi tasan ja hävinnyt yhden. Sen maalisuhde on 16-15.

Herculeksella on ollut vaikeuksia kääntää tasaiset ottelut voitoiksi. Joukkueen tehomies Sami Karjalainen roikkuu maalintekijätilaston kärkipäässä 9 osumalla, kun joukkueen muut hyökkäävät pelaajat ovat onnistuneet tekemään pari maalia mieheen. Joukkue tarvitsee maalintekorintamalle lisää leveyttä.

Joukkueen päävalmentaja Mikko Isokangas onkin ottanut askeleita joukkueen hyökkäyspelin monipuolistamiseksi. Joukkueen pallollista peliä ja pelaajien roolituksia on muokattu hyökkäävämpään suuntaan.

Lauantain ottelu tarjoaa jälleen erinomaisen tilaisuuden nähdä, missä vaiheessa ”Herkun” hyökkäyspelin kehittäminen tällä hetkellä kulkee. FC Vaajakoskea vastaan joukkueen maaleista vastasivat George Junior Tangko ja Nazim Amokachi. Joko Herculeksen hyökkäys sai ketsuppipullonsa aukaistua? Joko tasapelit alkavat kääntyä voitoiksi?   

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts