Otteluennakko: Veikkausliiga, RoPS – IFK Mariehamn

RoPS ja IFK Mariehamn kohtaavat lauantaina Rovaniemen Keskuskentällä kello 17.00. Ennakkoon luvassa on tasainen kamppailu, sillä joukkueet ovat tällä hetkellä tasapisteissä sarjan keskikastissa, jossa erot ovat erittäin pieniä.

RoPS tutustuu jokaiseen vastustajaansa erittäin huolellisesti ja tarkasti. Tällä kertaa rovaniemeläisten päävalmentaja Pasi Tuutti paljasti, että vastustajan opiskelua on helpottanut hänen ja IFK Mariehamn -luotsi Peter Lundbergin yhteinen kurssimenneisyys.

– IFK Mariehamn on sinänsä tuttu, sillä Peter Lundbergon kurssikaverini UEFA Prolta. Olemme vaihtaneet paljon ajatuksia jalkapallosta, joten minulla on aika hyvä käsitys siitä, kuinka hän lähestyy tätä lajia, Tuutti kertoi.

– IFK Mariehamn on vähän muuttanut hyökkäämistapaansa. He tietävät, kuinka edetä samalta sektorilta ja muillakin tavoilla, mutta kyllä he ovat vaarallisimmillaan tilanteenvaihdoissa ja erikoistilanteissa. Ne meidän on hoidettava huolellisesti ja tunnollisesti, että saamme pisteitä.

 Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tämän kauden Veikkausliigassa. Tuolloin saarelaiset olivat parempia 2-0-lukemin, joten kalavelkoja on maksettavana. Tuutille on täysin selvää, mikä asia tuosta ottelusta tulee korjata ensimmäisenä.

– Siinä ottelussa meitä vastaan tehtiin kaksi erikoistilannemaalia. Ne täytyy nyt nollata, Tuutti totesi välittömästi.

On myös huomioitava, että ottelun olosuhteet ovat tällä kertaa hyvin erilaiset kuin huhtikuun vierasottelussa. Tuutti nosti esiin, että kotoisa Keskuskenttä sopii paremmin RoPSille.

– Tietysti se peli oli täysin erilainen, sillä pelasimme huonokuntoisella luonnon nurmella ja kenttä oli pieni. Lähtökohdat ovat siis kotiotteluun täysin erilaiset. Nyt voimme pelata sitä meidän peliä enemmän kuin Maarianhaminassa.

 RoPSin edellinen ottelu oli yöttömän yön spektaakkeli KPV:ta vastaan. Tuon pelin jälkeen joukkueella on ollut viikko aikaa valmistautua IFK Mariehamnin kohtaamiseen. Suhteellisen pitkä tauko otteluiden välissä mahdollistaa useita asioita harjoituskentällä.

– Nyt kun on ollut kokonainen viikko aikaa, mukaan mahtuu enemmän oman pelin kehittämisen prosessia. Kun ottelut ovat lähekkäin, niitä oman pelin kehittämisen päiviä ei mahdu mukaan, kun täytyy valmistautua tulevaan vastustajaan.

– Olemme harjoitelleet mikroylivoimia vasemmalla ja niitä meillä on ollut. Nyt olemme löytäneet myös toiseen vaiheeseen ja toiseen paikkaan uuden tavan edun saamiseen.

 Kokoonpanon suhteen luvassa ei ole suuria muutoksia KPV-otteluun.

– Kokoonpano on hyvin sama kuin viime viikolla. Agnaldo ei pysty vieläkään pelaamaan, mutta mitään uusia poissaoloja ei ole tullut.

 RoPS-hyökkääjä Aleksandr Kokko ilahdutti useita viime ottelussa, kun hän tuli vaihdosta kentälle ja toi vaarallisuutta joukkueen yläkertaan. Hänen tilanteensa kiinnostaa useita joukkueen kannattajia.

– Jos saamme Borikselta saman verran kuin viime viikolla, olen erittäin tyytyväinen.

Lähde: RoPS Verkkosivut

Recommended Posts