(VIDEO) Otteluraportti: Ykkönen, AC Oulu – TPV 3 – 3 (2-2)

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Rauno Ojanen ja Jukka Listenmaa.

AC Oulun tuska jatkuu. Lauantaina Oulun Raatissa pelatussa Ykkösen 13.kierroksen kamppailussa TPV taisteli 3-3 (2-2) tasapelin. AC Oulu on pelannut tällä kaudella jo seitsemän kotiottelua voittamatta peliäkään. Joukkueen on kerännyt kotiotteluistaan vain viisi pistettä.

AC Oulu sai otteluun unelma-alun, kun Joni Korhonen vei isännät 1-0 johtoon vain runsaan kolmen peliminuutin jälkeen. TPV sai kuitenkin kasatuksi rivinsä ja hyödynsi ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolmen puolustajan alakerralla pelanneen kotijoukkueen epäorganisoidun puolustuspelaamisen.

Eetu Kolu nousi vieraiden avainpelaajaksi tehden 1-1 tasoitusmaalin ja viemällä vieraat 2-1 johtoon, kun ottelua oli pelattu vain 18 minuuttia.

Juho Mäkelä viimeisteli AC Oulun 2-2 ja 3-3 tasoitukset puskemalla pallon verkkoon kulmapotkujen jälkitilanteista. Oulu haki tasoituksensa jälkeen vielä raivokkaasti tärkeää voittomaalia, mutta keskitysten laatu ja laitapelaajien malttamattomuus eivät mahdollistaneet avointa maalintekotilanetta.

TPV:n 3-2 johtomaalia ottelun 81.minuutilla edelsi keskikentän merkkausvirhe. Vaihdosta sisään tullut David Ramadingaye ei kyennyt tukemaan puolustusta ja Arjan Goljahanpoor pääsi haastamaan yksin tilanteessa olleen Samuli Leppälän. Leppälä hävisi kaksinkamppailun tylysti ja Arjan pääsi laukomaan pallon rauhassa ohi Juhani Pennasen, jolle ei kertynyt koko ottelussa yhtään torjuntaa.

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoi ottelun jälkeen, että joukkueen loukkaantumistilanne johti alakerran uudelleenryhmittämiseen kesken sarjakauden. Oulu ehti harjoitella kolmen alakerralla pelaamista vain tämän viikon. Lauantain ottelun vaihtopenkiltä avasivat mm. Venicio Ferreira, David Ramadingaye, Lorents Hertsi ja Aapo Heikkilä.

AC Oulun kannalta ensi lauantaina pelattava vieraspeli Turun Palloseuraa vastaan on merkittävä vedenjakaja. TPS voitti lauantaina AC Kajaanin vieraissa 1-0 ja on sarjan kakkosena jo 11 pistettä Oulua edellä.

Toimittaja: Marko Halmekangas

Kuvaus ja leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts