Otteluraportti: Ykkönen, AC Oulu – MuSa 1 – 2 (1-0)

Haastateltavina AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen ja MuSa:n päävalmentaja Ville Ulanen.

Sama kaiku on AC Oulun askelten Raatin loistokuntoisella viheriöllä. Musan Salama (Pori) käänsi Ykkösen 15.kierroksen kamppailussa avausjakson 0-1 tappioasemansa jälkimmäisen 45 minuutin aikana 2-1 vierasvoitoksi. AC Oulu on pelannut kaudella 2019 jo kahdeksan kotiottelua, mutta ei ole kyennyt vieläkään taistelemaan täyttä pistepottia kotinurmellaan.

Ottelun avausjakso sujui melko tarkasti niiden nuottien mukaan, jotka Oulun vastuuvalmentaja Rauno Ojanen oli pelisuunnitelmaansa kirjannut. MuSa puolusti matalalla prässillä antaen 3-5-2 taktiikalla pelanneelle kotijoukkueelle keskikentän pallollisen hallinnan.

AC Oulu malttoi liikuttaa palloa pääasiassa lyhyillä syötöillä, mutta Juuso Kemppaisen pitkä keskityspallo sivurajan tuntumasta yllätti vieraiden puolustuksen. Juho Mäkelä voitti kaksinkamppailussa ilmaherruuden ja puski kotijoukkueen 1-0 johtoon 22.peliminuutilla.

Toisella jaksolla ottelun kulku muuttui radikaalisti. Prässitasoaan nostanut MuSa pakotti AC Oulun huonoihin ratkaisuihin ja pääsi taktiikkansa mukaisiin nopeisiin vastahyökkäyksiin. Vasta toisen ottelunsa Suomessa pelannut japanilaisvahvistus Takanori Yokochi puski vieraat tasoihin 58.minuutilla ja laukoi ottelun voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman rangaistuspotkusta 12 minuuttia myöhemmin.

Rauno Ojanen pyrki tuomaan vaihdoillaan lisää hyökkäysvoimaa Oulun ryhmitykseen, mutta huimaan lentoon kesän lämmetessä noussut vierasjoukkue kesti isäntien loppurutistuksen. Tappion myötä AC Oulun viimeisetkin mahdollisuudet nousta Ykkösen kärkitaistoon mukaan edes teoreettisesti karisivat käytännössä tyhjiin.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa AC Oulun toimitusjohtaja Juho Meriläinen piti tiukkasanaisen puheenvuoron, ja halusi ottaa PalloTV:n jälkipeleissä vastausvastuun päävalmentaja Rauno Ojaselta itselleen.

Toimittaja: Marko Halmekangas

Kuvaus ja leikkaus: Janne Dahlman

Recommended Posts