(VIDEO) Otteluennakko: Ykkönen, AC Oulu – EIF

Haastateltavana AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

AC Oulu kohtaa lauantaina Ykkösen 18.kierroksen ottelussa Ekenäs IF:n kotikentällään Raatin stadionilla kello 17.00.

AC Oulun kausi on ollut valtava pettymys. Yhtenä sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista kauteen lähtenyt oululaisjoukkue ei ole yltänyt omalle tasolleen oikein missään vaiheessa ja pettymykset ovat seuranneet toinen toistaan.

Kaikille joukkueille sattuu huonoja jaksoja. Sitä on sen sijaan vaikeampi ymmärtämää, miten kevään harjoitus- ja Cup-kaudella hyvin esiintyneen joukkueen peli sakkaa sarjan käynnistyttyä niin totaalisesti, että sen toiveet sarjanoususta voidaan haudata jo heinäkuun puolivälissä.

AC Oulun ongelmana on ollut hyökkäyspelaaminen. Oululaisyleisö sai odottaa joukkueen ensimmäistä kotimaalia kesäkuun lopulle saakka. Eikä ihmetyksen aiheet siihen lopu. Oululaisyleisö ei ole vieläkään nähnyt AC Oulun voittavan yhtäkään kotiottelua tällä kaudella, ja nyt pelataan jo syyskierrosta.

AC Oulun seurajohto reagoi joukkueen heikkoihin esityksiin kesäkuun lopulla vaihtamalla päävalmentaja Mika Lähderinteen Rauno Ojaseen. Ojanen ei kuitenkaan ole onnistunut kääntämään joukkueen kurssia. AC Oulu on pelannut 7 ottelua hänen alaisuudessaan ja kerännyt niistä 5 pistettä.

AC Oulun heinäkuu ei ollut mairitteleva. Kuun puolivälissä oululaiset saivat haudata haaveet nousukarsinnastakin lopullisesti, kun joukkue hävisi TPS:lle vieraissa 1-0. Sitä seurasivat 1-2 kotitappio sarjanousija MuSa:lle ja 4-3 vierastappio Jarolle. Viime kierros toi pientä lohtua, kun joukkue voitti MyPa:n vieraissa 0-2.

AC Oulu lähtee EIF-otteluun sarjan viidenneltä sijalta 20 pisteellä. Joukkueen maalisuhde on positiivinen 21-17. Sarjataulukossa edellä olevat MuSa ja Jaro ovat molemmat 27 pisteessä. Sarjassa toiseksi viimeisenä oleva TPV on 6 pistettä oululaisia perässä, joten oululaisten peleissä on edelleen panosta, vaikka nousuhaaveet kaatuivatkin.

EIF on sarjassa seitsemäntenä 19 pisteellä. Joukkueen maalisuhde on negatiivinen 29-37.

Myös tammisaarelaisten heinäkuu sujui vaihtelevissa merkeissä. Kuun puolivälissä he voittivat TPV:n kotonaan 3-1. Sitä seurasivat 0-2 kotitappio Kajaanille ja 6-2 vierastappio sarjajohtaja Hakalle. Viime kierroksella joukkue nappasi näyttävän 5-1 kotivoiton MuSa:sta.

Joko oululaisyleisö näkee AC Oulun kauden ensimmäisen kotivoiton? Aleksi Gullsten siirtyi jo Ruotsiin pelaamaan. Keitä muita on poistettu joukkueen riveistä? Joko nuoret oululaispelaajat saavat tilaisuuden kokeilla Ykkösessä?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts