(VIDEO) Otteluennakko: Kakkonen, OLS – GBK

Haastateltavana OLS:n päävalmentaja Augustine Jibrin.

Oulun Luistinseura kohtaa sunnuntaina Kakkosen 15. kierroksen ottelussa GBK:n Castrenin urheilukeskuksessa kello 18.30. 

Sarjanousija OLS lähtee otteluun sarjan kahdeksannelta sijalta. Joukkue on kerännyt 14 ottelusta 16 pistettä ja sen maalisuhde on negatiivinen, 17-20.

OLS:n alkukausi jäi pisteiden valossa laihaksi. Joukkueen pallonhallintapeli ei jalostunut maaleiksi. Päävalmentaja Jibrin myöntää, että heillä oli alkukaudesta vaikeuksia löytää tasapainoa omaan pelaamiseen.

Oululaisten kohtaama dilemma on tyypillinen nuorelle nousijajoukkueelle. Joukkueen nuorimmilla pelaajilla menee aikaa totutella Kakkosen vaatimustasoon ja vauhtiin, jolloin myös joukkuetaktinen tekeminen hakee uomaansa.

Näin kävi myös OLS:lle alkukaudesta. Kun joukkue keskittyi hoitamaan puolustusvelvoitteensa, se ei kyennyt maalintekoon. Kun hyökkäysvoimaa lisättiin, omissa alkoi soimaan. Nyt tasapaino näyttää olevan löytymässä.

Siitä todisteena viime kierrosten tulokset, kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja yksi tappio. Erityisen selvästi muutos näkyy viiden viime ottelun maalisuhteessa 5-4. 

OLS ei edelleenkään ole mikään maaliruisku, mutta nyt joukkue ei enää päästä maaleja samaan tahtiin kuin alkukaudesta. Se selittyy Jibrinin mukaan sillä, että joukkue on ehtinyt sopeutua Kakkosen vaatimustasoon.

GBK lähtee otteluun sarjataulukon kuudennelta sijalta 22 pisteellä. Joukkueen maalisuhde on positiivinen 37-18. Kokkolalaiset taistelevat edelleen pääsystä neljän joukkoon, eli loppusarjaan. Neljäntenä majaileva JBK on vain kaksi pistettä edellä. Kolmantena tasapisteissä oleviin RoPS2:n ja KuFu:n on matkaa kuusi pistettä, joten GBK:lla riittää OLS-ottelussa panosta.

Kokkolalaisten kuntokäyrää näyttää ylöspäin. He pelasivat heinäkuussa kolme tappiotonta kotiottelua. Ensin joukkue voitti FC Vaajakosken 2-0. Seuraavaksi joukkue päätyi 1-1 tasapeliin PK37:n kanssa. Viime kierroksella GBK ylsi maalittomaan tasapeliin kovakuntoista RoPS2 vastaan.

Onnistuuko nuori OLS yllättämään kokeneen GBK:n kotikentällään? Saako OLS:n puolustus pidettyä GBK:n kokeneen maalisruiskun David Carlssonin aisoissa?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Janne Dahlman

Recommended Posts