(VIDEO) Otteluraportti: Ykkönen, AC Oulu – EIF 1 – 2 (0-1)

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Rauno Ojanen ja Guillem Santesmases.

AC Oulu surkeat kotiesitykset saivat jatkoa lauantaina, kun joukkue hävisi kauden 18. kierroksen ottelunsa Ekenäs IF:lle 1-2. Oululaiset eivät vieläkään ole onnistuneet voittamaan yhtään kotiottelua tällä kaudella.

Lauantain pelin ottelukuva noudatti aiemmista AC Oulun kotiotteluista tuttua, nyt jo vähän tylsää, kaavaa. Kotijoukkue hallitsi palloa, mutta ei hallinnasta huolimatta onnistunut luomaan todellista vaaran tuntua tammisaarelaisten maalille.  

Maalille on vaikea luoda vaaran tuntua, jos sinne ei saada palloa. AC Oulu kyllä onnistui pitämään pelivälinettä, mutta pallo liikkui aivan liian hitaasti aiheuttaakseen puolustamaan tulleelle vierasjoukkueelle kovinkaan suurta päänvaivaa. EIF sai seistä polvet suorana omassa 4-4-2-muodossaan ja odottaa vastaiskujen paikkaa. Kotiyleisö on nähnyt saman toistuvan tällä kaudella jo vähän liian monta kertaa.  

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen totesi PalloTV:n otteluennakossa, että heille tehdään aivan liian helppoja maaleja. Ojanen on oikeassa. EIF:n maalit olivat todella helpon näköisiä.

EIF:n ensimmäinen maali syntyi 21. minuutin kohdalla maalivahdin pitkästä avauksesta, jonka toppari Vinnie Ferreira väisti ja päästi hyökkääjä Akseli Ollilan nokakkain maalivahti Juhani Pennasen kanssa, 0-1.

Vierasjoukkueen toinen maali syntyi heti toisen puoliajan alussa kulmapotkusta, jonka William Lindqvist sai puskea sisään keskeltä maalintekosektoria, hyppäämättä.

AC Oulun kavennusmaali syntyi ottelun 66. minuutilla, kun hyökkääjä Juho Mäkelä lopulta sai haluamansa hyvin ajoitetun pallon EIF:n linjan taakse, jätti topparin jälkeensä ja sijoitti pelivälineen verkon perukoille

EIF pelasi fiksusti ja sai sen mitä oli tullut hakemaan. Tammisaarelaiset olivat tulleet puolustamaan matalalla blokilla, tarkoituksenaan iskeä vastahyökkäyksillä tai erikoistilanteista. Sama kaava on toiminut muillakin vierasjoukkueilla Oulussa, joten miksei. EIF sai ottelukuvan juuri siihen mihin halusi ja vei pisteet Tammisaareen.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts