(VIDEO) Otteluraportti: Kakkonen, OLS – GBK 1 – 1 (1-0)

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Augustine Jibrin ja Chris Corcoran.

Nousijajoukkue OLS väänsi 1-1 tasapelin kokenutta GBK:ta vastaan sunnuntai-iltana Castrenin urheilukeskuksessa.

Nuori OLS lähti otteluun vielä normaaliakin nuorekkaammalla joukkueella, kun ryhmän kokeneemmat pelaajat olivat joko loukkaantuneina tai flunssassa. Joukkueiden avauskokoonpanoja katsellessa olisi voinut luulla, että kyseessä olisi ollut isät vastaan pojat-peli.

Oululaisten nuori ryhmä kuitenkin näytti ensimmäisellä puoliajalla, että ikä on vain numeroita, kun pallo ja miehet liikkuvat, joukkueen muoto pysyy kasassa ja pelaajat ovat sitoutuneet kurinalaiseen pelaamiseen. Valitettavasti OLS-joukkueen nuoruus näkyy vielä siinä, että he eivät kykene pitämään tekemisensä tasoa yllä täyttä 90. minuuttia.

OLS sai ensimmäisellä puoliajalla apua GBK:n valitsemasta 3-5-2-pelijärjestelmästä, joka ei toiminut puolustussuuntaan toivotulla tavalla. Kokkolalaisten wingbackit unohtivat ajoittain puolustusvelvoitteensa, mikä jätti OLS:lle tilaa operoida laidoilla.

Peli ehti vanheta 9. minuuttia, kun OLS riisti pallon keskialueella ja käänsi pelin nopeasti. Keskikenttäpelaaja Arttu Haapala totesi GBK:n alakerran olevan levällään ja lähetti hyvän aloitteen tehneelle hyökkääjä Jyri Vääräniemelle leivoksen linjan taakse. Vääräniemi karkasi linjasta ja nosti pallon hallitusti yli vastaan tulleen GBK-vahdin. OLS:lla oli GBK:n alakerran sekoilun ansiosta mahdollisuus tehdä ensimmäisellä puoliajalla 1-2 lisämaaliakin.

Toiselle puoliajalle tuli ryhdistäytynyt GBK. Päävalmentaja Corcoran oli muuttanut joukkueen muodon 4-4-2-järjestelmään, mikä näytti hyydyttävän OLS:n hyökkäämisen. GBK otti pallon ja pelin hallinnan itselleen ja peli pyöri pääasiassa OLS:n päädyssä.

Peliä oli pelattu 59. minuuttia, kun pallo ajautui maalinedusruuhkassa keskikenttäpelaaja Benjamin Storbackalle, joka survoi pallon verkon perukoille kolmesta metristä.

Kokkolalaisilla oli vielä useampia tilaisuuksia mennä ottelussa johtoon, mutta OLS-maalivahti Juuso Särkelän hyvät torjunnat, ylärima sekä huono onni estivät aikeet tällä kertaa.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Kuvaus ja leikkaus: Janne Dahlman

Recommended Posts