Otteluennakko: Naisten liiga, ONS – KuPS

Oulu Nice Soccer kohtaa lauantaina Naisten liigan toiseksi viimeisessä runkosarjaottelussaan Kuopion Palloseuran Castrenin urheilukeskuksessa kello 15.00.

ONS lähtee otteluun sarjataulukon toiseksi viimeiseltä sijalta ja mörkö selässä. Joukkue on kerännyt 16 pelatusta ottelusta 12 pistettä, 4-0-12. Joukkueen maalisuhde on negatiivinen, 20-38.

Matkaa viimeiseen sijaan, eli suoraan putoajaan ei ole ottelun alla kuin kolme pistettä, joten pinnat tulisivat tarpeeseen. KuPS puolestaan varmistaisi lauantain voitolla paikkansa loppusarjassa.

ONS:n viime ottelut ovat jääneet tuloksellisesti laihoiksi, vaikka nuoren joukkueen pelaaminen on ottanut aimo askeleita alkukaudesta. Pelin kehittymisestä huolimatta joukkue ei ole onnistunut keräämään viidestä viimeksi pelaamastaan ottelusta kuin 6 pistettä. Viime kierroksella joukkue hävisi sarjakolmosena majailevalle Tikkurilan Palloseuralle kotonaan 2-3.

ONS on kauden edetessä joutunut tarkistamaan tavoitettaan. Alkuperäinen tavoite oli paikka kuuden joukossa, eli loppusarjassa, jossa mitalit ratkaistaan. Kun ilmeni, että loppusarjapaikka jää haaveeksi ja karsintasarja kutsuu, joukkue asetti tavoitteekseen olla sarjassa seitsemäs.

Suoran putoamisen välttäminenkin vaatii ONS:lta pisteitä kahdesta viimeisestä runkosarjaottelusta. Sarjan viimeisenä oleva IK Myran on vain kolme pistettä perässä, joten lauantain pelissä on panosta.

KuPS tulee otteluun huomattavasti levollisemmista asetelmista. Joukkue on sarjassa neljäntenä 23 pisteellä, 7-2-7. Savolaisten maalisuhde on 25-25.

Kuopiolaistenkaan heinäkuu ei ollut tulosten valoissa mikään voittokulkue. Joukkue voitti viidestä viimeksi pelaamastaan ottelusta kaksi. Viime kierroksella joukkue sai luomeensa Tampereen Ilvekseltä vieraissa 3 – 0.

Pystyykö ONS välttämään putoamiskarsinnan? Joko nuoren joukkueen pallollisen pelin harmonia on löytynyt? Onnistuvatko ONS:n ulkomaalaisvahvistukset taas maalinteossa? Säilyykö ONS liigassa?

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts