Otteluraportti: Kakkonen, JS Hercules – Kajaanin Haka 0 – 1 (0-0)

Kajaanin Haka kävi lauantaina hakemassa oululaiselta Herculekselta kolme yllätyspistettä Kakkosen C-lohkon ottelussa maalein 1-0 (0-0).

Hercules lähti otteluun siipirikkoisena. Sen vaihtopenkillä oli vain kaksi kenttäpelaajaa ja peliasun varalta päälleen pukenut maalivahtivalmentaja Jussi Viirelä. Edellisen ottelun kokoonpanosta oli poissa seitsemän pelaajaa. Vaikka joukkue oli varamiehinen, sen taakse johtoporras ei piiloutunut.

– Loukkaantumisilta on toistaiseksi vältytty. Nyt niitä tuli oikein kunnolla, mutta ei peli sen takia kaatunut. Ei käy selityksestä, valmentaja Mikko Isokangas vakuutti.

– Ihan tosissaan lähdettiin töitä tekemään.

Ottelu oli melko tasapaksu ja rikkonainen. Erotuomarin pilli soi ahkerasti ja oikeuden jakaja Atte Räinä joutui näyttämään varoitusta peräti kahdeksan kertaa. Enempäänkin olisi saattanut olla aihetta. Isokangas ei ollut kovin tyytyväinen yleislinjaan.

Viimeisellä viisiminuuttisella porua herätti kaksi tilannetta, joista osa pelaajista odotti rangaistuspotkuvihellystä. Ensin meni nurin hyvällä sykkeellä penkiltä peliin tullut Karim Amokachi. Lisäajalla sai siipeensä Herculeksen vaisusti pelannut maalitykki Sami Karjalainen.

Maalipaikkoja oli kummallakin vähän. Lucky Nwanneka viimeisteli ottelun ainoan osuman puskemalla kulmapotkun ohi Hercules-vahti Aleksanteri Patrosen. Tämän lisäksi Callistus Chukwu kolisutteli ylärimaa.

Tappio saattoi olla käänteentekevä Herculeksen loppukauden osalta. Mahdollisuudet ylempään loppusarjaan kävivät melko ohueksi, vaikka Hercules rästipelinsä Vaasan IFK:ta vastaan voittaisi. Ero neljäntenä olevaan JBK:hon on jo nyt neljä pistettä. JBK kohtaa sunnuntaina lohkon heittopussin VPS J Akatemian, joten piste-eron laventuminen on enemmän kuin todennäköistä.

Kajaanin Haka tarttui kenties viimeisimpään oljenkorteensa. Lohkoista putoaa kahden jumbojoukkueen lisäksi yksi vähiten pisteitä kerännyt kymmenenneksi sijoittunut. KajHa nousi voitollaan juuri tälle sijalle. Lähimpänä on B-lohkon GrIFK, jolla on kolmen pisteen etumatka.

Toimittaja: Raine Pernu

Recommended Posts