Otteluraportti: Naisten liiga, ONS – KuPS 4 – 3 (2-2)

ONS:lla oli vaihteeksi aihetta riemuun keskellä mollivoittoisesti sujunutta Naisten Liigan kautta. Se otti runkosarjan viimeisessä kotiottelussa yllätysvoiton ja löi Kuopion Palloseuran lukemin 4-3 (2-2).

Ottelu oli kuin Castrenin sää: välillä pilvessä, välillä paistoi aurinko, välillä tuli rankasti vettä. ONS:lla oli suuria vaikeuksia pitää vieraiden Aino Kröger kurissa. Hänet pelattiin ensimmäisellä jaksolla kahdesti keskeltä läpi. Sen sijaan pelätty maalitykki Gentjana Rochi puolustettiin ja taisteltiin näkymättömäksi, vaikka hän muutamaan kertaan maalipaikoille pääsikin.

Kröger vei KuPS:n ensin 1-0 johtoon. Jenni Holappa teki ONS:n tasoituksen sijoittamalla Marie Levasseurin tolpasta kimmonneen kudin KuPS-maaliin. ONS siirtyi vielä toisen Levasseurin eli Catherinen rangaistuspotkumaalilla johtoon ennen kuin Kröger iski taukolukemiksi 2-2.

Rangaistuspotkun yhteydessä sattui erikoinen episodi, kun erotuomari nosti ensin punaisen kortin mutta perui päätöksensä ja tyytyi lopulta varoitukseen. Rangaistuspotku ja keltainen kortti tuomittiin aiheellisesti rumasta polvitaklauksesta.

Taukoon asti melko pimennossa ollut ONS:n Summer Mason pääsi toisella puoliajalla näyttämään nopeuttaan. Mason viimeisteli sekä johto-osuman että voittomaalin. Jälkimmäinen osuma maistui ONS-leirissä erityisen riemastuttavalta, sillä se syntyi toisella lisäminuutilla tilanteessa, jossa niin moni kauden ottelu oli hävitty viimeisen 15-20 minuutin aikana.

Ottelun jälkeen kentän laidalta löytyi onnellinen ja helpottunut valmentaja Jussi Madetoja.

– Iso voitto. Olen tosi tyytyväinen. Kerrankin pallo pomppi meille, hän sai sanottua kahvikuppi kädessä ja puolikas pullaa suussa.

– Mahtava taistelu, mahtavia maaleja. Mitään ei jäänyt kentälle, Madetoja ylisti ottelua ja suojattejaan.

Voittonsa myötä ONS pääsee vapautuneesti päättämään runkosarjaurakan. Viimeinen peli on jumbofinaali IK Myrania vastaan vieraskentällä ensi lauantaina. ONS:n voitto KuPS:sta ja IK Myranin tappio Åland Unitedille tiesi piste-eron repeämistä kuuteen. Laiskotellen otteluun ei ole varaa lähteä, sillä Madetojalla oli tiedossa selvät sävelet loppukautta ajatellen.

– Kaksi joukkuetta on tarkoitus jättää taakse. Se on tavoitteemme.

Koska TPS hävisi FC Hongalle, KuPS varmisti paikkansa ylemmässä loppusarjassa tappiosta huolimatta. Pisteet olisivat silti savolaisille kelvanneet, sillä mitalisijat ovat karkaamassa sen ulottumattomiin.

Toimittaja: Raine Pernu

Recommended Posts