Otteluraportti: Naisten liiga alaloppusarja, ONS – TPS 2 – 3 (0-2)

ONS aloitti kuuden ottelun urakkansa Naisten liigan alemmassa loppusarjassa kirvelevällä 2-3 (0-2) kotitappiolla TPS:lle.

Ottelu oli ONS:lle peliesitysten ja tunteiden vuoristorataa. TPS vei selvästi ensimmäistä puoliaikaa, mutta vaarallisia tilanteita ei juurikaan nähty – ei kummassakaan päässä. Sen sijaan avustavien erotuomarien kädet pysyivät lämpiminä. Molemmat juoksentelivat tavan takaa paitsioihin, mikä osaltaan selittää tapahtumien vähyyden.

Hetkeä ennen taukoa peli sai kokonaan uuden kurssin. Katja Hakala puski vieraat johtoon vapaapotkun jälkitilanteesta. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin kulmapotkussa takatolpalle unohdettu Frida Lähteenmäki ampui lähietäisyydeltä vastakkaisen tolpan kautta TPS:n jo turvallisen tuntuiseen johtoon.

Tauolta kentälle marssi sisuuntunut ONS. TPS oli helisemässä kotijoukkueen painostuksessa, ja Marie Levasseurin aikaisessa vaiheessa ampuma kavennusosuma lisäsi vieraiden sekaannusta. Lisämaaleja ei siltikään syntynyt. Lähimpänä käytiin tunnin kohdalla. TPS:n maalivahti Siiri Välimaa lahjoitti ONS:lle tasoitusmahdollisuuden, mutta Julia Angerian yritys johti vain puolikkaan pallon menoon maaliviivan yli.

Toisen puoliajan vanhetessa vaaka kääntyi taas vaateriin. ONS jauhoi ja TPS pyrki vastaiskuihin. Matilda Nurmi piti torjunnoillaan kotijoukkuetta pystyssä sen tiukimpina hetkinä. Palkka ahkeroinnista tuli tasoituksen muodossa vasta muutama minuutti ennen loppua, kun Lotta Niemelä ampui 2-2 tasoituksen.

Loppujen lopuksi ONS:n maailma muuttui yhtä mustaksi ja vetiseksi kuin Castrenin taivas. ONS joutui juomaan saman kalkin, jonka se oli viimeisessä kotiottelussaan tarjoillut KuPS:lle. Vaihdosta kentälle tullut Tiia Hirvonen tykitti lisäajalla vieraille täyden pistepotin.

ONS:n pelistä näki selvästi, että joukkue kaipasi Summer Masonia kokoonpanoonsa. Niistä hyökkäyksistä, jotka se toisella puoliajalla rakensi, Mason olisi saattanut kotimaiseen liigaan vikkelillä jaloillaan ja maalivainullaan yhden tehdä. Vaan ei tee. Masonin reisivamma on sitä luokkaa, että pelit tältä kaudelta ovat paketissa.

ONS:n voitto TPS:stä olisi mahdollistanut niiden tuhojen paikkauksen, mitkä syntyivät runkosarjan päätöskierroksen murskatappiosta. IK Myran ja sen fyysinen pelityyli on ollut toistaiseksi myrkkyä ONS:lle. Seuraavaksi se joutuukin alaveteliläisten grillattavaksi Myranin kotikentällä, joka ei sekään epätasaisena nurmena ole omiaan nostamaan ONS:n osakkeita.

Toimittaja: Raine Pernu

Recommended Posts