Otteluennakko: Naisten liiga alaloppusarja, ONS – Ilves

ONS kohtaa lauantaina Naisten liigan alaloppusarjan kolmannella kierroksella Tampereen Ilveksen Castrenin urheilukeskuksessa kello 14.30.

ONS:lla on kohtalon hetket käsillä. Tavoitteena ollut alaloppusarjan voitto karkasi käsistä, kun joukkue aloitti sarjan kahdella tappiolla. Ensi tuli turpaan TPS:ltä kotona 2-3. Sitä seurasi kirvelevä 3-0 vierastappio IK Myranille. Nyt joukkue päättää kautensa jo valitettavan tutuksi tulleella tyylillä, veitsi kurkulla.

TPS on jo varmistanut alasarjan voiton, joten putoaja ja karsija ratkaistaan Ilveksen ONS:n ja IK Myranin kesken.

ONS:n loppukauden ottelutuloksilla saattaa olla yllättävän kauaskantoiset seuraukset. Pohjoissuomalaisen naisjalkapalloilun kannalta olisi ensiarvoisen tärkeätä, että ONS pysyy liigassa. Pohjoisen parhailla pelaajilla pitää olla liigajoukkue, johon tähdätä. Myös ONS tarvitsee seurana liigapaikkaa kipeästi, mikäli se mielii saavuttaa aseman pohjoissuomalaisen naisjalkapalloilun lippulaivana.  

Naisten liiga jakautui 18 runkosarjaottelun jälkeen ylä- ja alaloppusarjoihin. Kuuden joukkueen yläloppusarjassa ratkaistaan mitalit.

Neljän joukkueen kaksinkertaisessa alaloppusarjassa ratkaistaan yksi suora putoaja. Toiseksi viimeinen karsii liigapaikasta Ykkösen kakkosta vastaan.

ONS lähtee lauantain Ilves-otteluun alaloppusarjaan toiseksi viimeiseltä sijalta, eli karsijan paikalta. Oululaisilla on kasassa 15 pistettä, 5-0-15. Joukkueen maaliero on negatiivinen, 29-53.

ONS:n alaloppusarjan pelit ovat olleet kuin pienoiskuva joukkueen kaudesta. Maalinteko ontuu ja omassa päässä kolisee kovin herkästi.

Suoran putoajan paikalla oleva IK Myran on tasapisteissä ONS:n kanssa, mutta oululaisilla on parempi maalisuhde. Ilves on kolme pinnaa ONS:ia edellä, joten suoran putoajan ja karsijan paikasta käydään vielä kova tappelu.

ONS kohtaa sarjan kolmella viimeisellä kierroksella vielä Ilveksen ja TPS:n vieraissa. Kauden viimeisen ottelunsa oululaiset pelaavat IK Myrania vastaan kotonaan.

Ilves aloitti alaloppusarjan suurinumeroisella voitolla ja tappiolla. Ensi joukkue päihitti IK Myranin vieraissa 1-6. Sitten tuli rökäletappio TPS:lle kotona 0-5.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts