Otteluraportti: Naisten liiga alaloppusarja, ONS – Ilves 1 – 1 (1-0)

ONS ja Tampereen Ilves mittelivät tasapelin 1-1 (1-0) molemmille tuiki tärkeässä Naisten Liigan alemman loppusarjan ottelussa.

ONS:n näkövinkkelistä lopputuloksella oli sekä kirkas että pimeä puoli. Kenttätapahtumiin nähden se oli ehdottomasti ns. voitettu tasapeli. Hallinta oli kutakuinkin tasavahvaa tai vähän vieraisiin kallellaan, mutta paremmissa maalipaikoissa Ilves löi kotijoukkueen mennen tullen.

Sen sijaan sarjatilanteen suhteen tasapeli ei tuonut oululaisille juurikaan helpotusta eikä tavoite suorasta säilymisestä ole sen lähempänä. Ilves on edelleen kolmen pisteen päässä karsijan paikalla majailevasta ONS:sta. IK Myran, joka hävisi iltapelin TPS:lle, on edelleen pelottavan lähellä.

Ottelu oli paljolti Matilda Nurmen ja Roosa Tuomisen välinen taisto. Tuomisella oli melko monta avopaikkaa viedä Ilves karkuteille, mutta niin vain ONS:n maalissa Nurmi löysi milloin kättä, milloin polvea ja milloin mitäkin ruumiinosaa pallon tielle.

Niin kuitenkin kävi kuin näissä tilanteissa yleensä käy. Vähintään yhden kerran verkko heilahtaa. Se tapahtui reilun tunnin kohdalla, kun ONS:n koko kenttämiehitys pelasi turhan ylhäällä ja Tuominen sai keskeltä läpisyötön karaten tasoitusmaalin tekoon. Nurmella oli vähän mahdollisuuksia torjuntaan eikä onnikaan ollut enää myötä.

Tuomisessa on paljon samaa, mitä loukkaantumisen takia kautensa pakettiin laittaneessa ONS:n Summer Masonissa on. Pelaaja erottui kentällä nopeudellaan ja sitä Ilves pyrki käyttämään hyväksi. Niin yksioikoinen Tuominen ei kuitenkaan ollut, vaan hän myös raastoi, repi ja petasi välillä paikkoja pelikavereilleen.

ONS on selkeästi päättänyt mennä maaliin asti tavoitteensa kanssa. Se hyökkäsi rohkeasti kolmella kärjellä. Panoksien tärkeys huomioon ottaen kentällä mentiin jopa vähän ylikierroksilla ennen kuin tempo rauhoittui parin kymmenen minuutin jälkeen. Kolmen kärjen taktiikkaan nähden olikin vähän hassua, että ONS:n ainokainen syntyi epäonnistuneesta volleyn tapaisesta, joka lirui takatolpan kautta Ilves-maaliin. Asialla oli – kukapa muukaan kuin – Marie Levasseur.

Alempi loppusarja on nyt puolivälissä. ONS:n urakka jatkuu kahdella vieraspelillä ensin Turussa ja sitten Tampereella ennen kuin kausi päättyy kotona lokakuun kylmyydessä pahinta kantoa eli IK Myrania vastaan.

Toimittaja: Raine Pernu

Recommended Posts