Otteluennakko: Ykkönen, AC Oulu – FF Jaro

AC Oulu kohtaa lauantaina kauden viimeisessä Ykkösen kotiottelussa Pietarsaaren Jaron Raatin stadionilla kello 17.00.

Joko oululaisyleisö saa nähdä AC Oulun voittavan yhden kotiottelun tällä kaudella? Lauantain Jaro-ottelu on kauden viimeinen kotiottelu, joten siinä ratkeaa jääkö AC Oulu historiallisesti ilman yhtään kotivoittoa tällä kaudella.

Juuri muuta merkitystä ottelulla ei sarjasijoitusten kannalta olekaan. Oululaisilla ei ole pelkoa putoamisesta ja pietarsaarelaiset ovat jo varmistaneet 4. sijansa.

AC Oulu lähtee otteluun pienoisessa myötätuulessa. Surkeasti sujuneen kauden jälkeen joukkueen tuloskunto on parantunut hiukan loppukautta kohti.

Putoamisviivan lähestyminen ilmeisesti auttoi joukkuetta löytämään motivaation. AC Oulu on onnistunut keräämään kolmelta viime sarjakierrokselta 6 pistettä.

Maaliton tasapeli sarjakakkosta TPS:ä vastaan kotona syyskuun puolivälissä oli moraalisesti tärkeä. Sitä seurasi 0-4 voitto MuSa:sta vieraissa. Viime viikonvaihteessa AC Oulu päätyi 1-1 tasapelin putoamista vastaan tappelevaa MYPA:a vastaan. Se ei ollut tuloksellisesti mikään riemuvoitto, mutta takasi sen, että myllykoskelaiset jäävät sarjataulukossa taakse.

AC Oulu on kerännyt 25 ottelusta 25 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon 7. sijaan, 6-7-12. Joukkueen maaliero on positiivinen 28-27.

Oululaisten limbokausi asettuu oikeisiin mittasuhteisiin, kun vertaamme joukkueen tilastoja Veikkausliigan nousevan Hakan ja liigaan noususta karsivan TPS:n kanssa. 

AC Oulu on 25 sarjakierroksen jälkeen 43 pistettä Hakaa perässä. TPS:n on matkaa 28 pinnaa. Hakan maaliero on 72-20. TPS:n vastaava luku on 44-22.

AC Oulun kauden ongelmat kulminoituivat maalintekoon, kuten maalintekopeleissä usein käy. Päästettyjen maalien tilasto on sarjan muihin joukkueisiin verrattuna suorastaan hyvä. Ainoastaan Haka ja TPS ovat päästäneet kauden aikana vähemmän maaleja kuin AC Oulu.

Tehtyjen maalien osalta tilanne onkin sitten tyystin toinen. Oululaiset ovat tehneet Ykkösessä toiseksi vähiten maaleja kauden aikana. Ainoastaan suoran putoajan paikalla tällä hetkellä majaileva TPV on tehnyt vähemmän maaleja kuin AC Oulu.

Jaro aloitti kauden alle odotusten, mutta joukkue on löytänyt tasonsa kauden mittaan. Pietarsaarelaisilla on 40 pistettä, mikä oikeuttaa sarjataulukon 4. sijaan, 11-7-7. Pietarsaarelaisten maalieron on positiivinen 49-36.

Jaron kolmen viime kierroksen tulokset kuvastavat hyvin joukkueen kautta ja asemaa sarjataulukossa. Syyskuun puolivälissä joukkue hävisi ensin kotona Haka:lle 1-3. Sitä seurasi 3-1 voitto TPV:stä, niin ikään kotona. Viime viikonloppuna joukkue pelasi 1-1 tasapeli vieraissa TPS:ää vastaan.     

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts