Otteluennakko: Naisten liigan alaloppusarja, ONS – IK Myran

ONS kohtaa lauantaina Naisten liigan alaloppusarjan viimeisessä ja liigasta suoran putoajan ratkaisevassa ottelussa IK Myranin Castrenin urheilukeskuksessa kello 14.00.

Pohjoissuomalaisen naisjalkapalloilun lippulaivan ONS:n kausi on ollut tahmea. Ennen kautta joukkue asetti tavoitteekseen paikan kuuden parhaan joukkueen loppusarjassa. Kun se ei toteutunut joukkue päätyi neljän heikoimman joukkueen alaloppusarjaan pelaamaan suoraa putoamista ja karsimista vastaan.

Tarina on ONS:lle liiankin tuttu. Joukkueen viime kaudet ovat tavanneet päättyä jännitysnäytelmiin, joissa sarjassa säilyminen on ratkennut ONS:n eduksi kalkkiviivoilla.

Lauantain IK Myran-kohtaaminen on jälleen yksi kohtalonottelu. Toinen joukkueista tippuu suoraan Ykköseen ja toinen karsii Ykkösessä toiseksi sijoittunutta vastaan.

Joukkueet lähtevät lauantain otteluun tasapisteissä, mutta ONS:llä on 4 plusmaalia parempi maaliero. Se saattaa pelastaa ONS:n suoralta putoamiselta, mutta putoamisen pelkoa se ei vielä poista. Ykkösessä toiseksi sijoittuva PK-35 tulee olemaan liigakarsijalle todella kova kanto kaskessa.

Tilastojen valossa ONS:n lähtökohdat lauantain otteluun ovat haastavat. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen alaloppusarjassa päättyi IK Myranin 3-0 kotivoittoon, eikä ONS:n tuloskunnossa ole ollut hurraamista muutenkaan.

ONS on onnistunut keräämään viidestä alaloppusarjan ottelusta yhden pisteen. Ainoan pisteensä joukkue nappasi kotonaan Ilvekseltä syyskuun puolivälissä. Viime viikonvaihteessa joukkue kärsi 5-1 vierastappion samaiselle Ilvekselle.

IK Myranin alaloppusarja on sujunut tulosten valossa hieman paremmin. Joukkue on kerännyt alaloppusarjan viidestä ottelusta neljä pinnaa. Ainoan voittonsa joukkue nappasi ONS:lta.

Viime viikonvaihteessa ryhmä ylsi kotonaan maalittomaan tasapeliin TPS:n kanssa. Sillä joukkue nousi tasapisteisiin ONS:n kanssa ja taistelemaan suoraa putoamista vastaan.

Ottelussa on ONS:n kannalta hurjat panokset. Seuran tavoitteena on sementoida sen asema pohjoisuomalaisen naisjalkapalloilun lippulaivana. Siihen tarvitaan liigastatus. Suora putoaminen liigasta olisi seuralle paha takaisku ja hidastaisi seuraavien kehitysaskeleiden ottamista.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts