Otteluraportti: Naisten liiga, ONS – IK Myran 1 – 2 (1-1)

ONS:n taival jalkapallon Naisten Liigassa päättyy tältä erää. Se hävisi liigan alemman loppusarjan päätöskierroksen ratkaisevan ottelun IK Myranille 1-2 (1-1) ja putosi lopputaulukossa viimeiselle sijalle.

ONS lähti otteluun räväkästi. Se ei peruutellut eikä hyssytellyt, vaan painoi voitto mielessään kohti vastustajan maalia. Vakavia maalintekoyrityksiä ei kuitenkaan nähty.

Kun isoin lataus oli purkautunut, soi omissa hyvin onssimaisesti. Myranin jenkkivahvistus Chelsy Swackhamerin kaukolaukaus muutti Ida Ruuskasesta suuntaa. ONS:n maalivahti Matilda Nurmi oli hyvin alkuperäisessä laukauksessa mukana, mutta ei ehtinyt kunnolla toiseen suuntaan lähteneen pallon perään.

Marie Levasseur toi ottelun vielä tasoihin ja nosti melko pitkäksi aikaa punamustan leirin toiveet korkealle.

Toinen puoliaika oli vahvasti IK Myranin heiniä. Se painosti kahdessa eri pätkässä ja sai lopulta palkkionsa, kun vain muutama minuutti ennen varsinaisen peliajan päätöstä Sofia Matikainen puski kulmapotkun verkon perukoille.

ONS:n nykyinen rupeama liigassa kesti neljä kautta. Edellisen kerran ONS pelasi ylimmällä sarjatasolla kolme vuotta kaudesta 2012 kauteen 2014. ONS palasi liigaan yhden Ykkösessä vietetyn sapattivuoden jälkeen kaudeksi 2016, mutta ei saanut tehtyä läpimurtoa eliitin joukkoon. Parhaimmaksi sijoitukseksi jäi kaksi seitsemättä sijaa.

ONS:n tämä kausi oli vaikea. Seuralla oli hyvä aihio kasassa, mutta se ei kestänyt lukuisten avainpelaajien pitkäaikaisia loukkaantumisia. ONS olisi kaivannut mm. Heini Toivosen, Peuhkurisen siskosten ja Summer Masonin panosta.

Masonin loukkaantuminen runkosarjan viimeisellä kierroksella Alavetelissä oli jonkinlainen kulminaatiopiste. Vaikka jossittelu on aina jossittelua, kerroin sille, että tämä liigan yksi nopeimmista pelaajista olisi edes yhden lisäpisteen alemmassa loppusarjassa tuonut, on melko pieni.

ONS:n taivas ei ole täysin synkkä putoamisesta huolimatta. Toimituksen korviin kantautuneiden huhujen mukaan usea avainpelaaja olisi vaihtanut joka tapauksessa maisemaa, vaikka sarjapaikka olisikin säilynyt. Näin ollen ensi vuonna olisi ollut edessä joko pisteautomaatin rooli tai rahan holvaaminen lukemattomiin ulkomaalaisvahvistuksiin.

Nyt yksi maan parhaista kasvattajaseuroista voi rakentaa uutta tulevaisuutta sarjatasolla, joka on sopiva ensiaskeliaan aikuisten sarjoissa ottaville nuorille. Voittamaan oppii vain voittamalla ja siihen nuorilla pelaajilla on paremmat mahdollisuudet Ykkösessä kuin liigan heittopussina. Jos vanhoista kokeneista pelaajista jokunen jää tueksi, paluu voi olla nopea.

Toimittaja: Raine Pernu

Recommended Posts