Uutinen: Kakkonen, Jari Åhman Kemi City FC:n luotsiksi

Kakkoseen kuluneella kaudella noussut Kemi City FC on tänään nimittänyt edustusjoukkueensa uudeksi päävalmentajaksi Jari Åhmanin vuoden sopimuksella, johon sisältyy jatko-optio toisesta vuodesta.

Åhman lienee tuttu nimi jokaiselle kemiläisen jalkapalloilun ystävälle muutaman vuoden takaa. “Ootsi” oli valmentajana nostamassa PS Kemiä sensaatiomaisesti Veikkausliigaan kaudella 2015. Hän valmensi joukkuetta myös kaksi seuraavaa kautta, kunnes 2018 kesäkuussa pesti päättyi alkukauden alavireisten tuloksien myötä erottamiseen. Sen jälkeen Åhman siirtyi hetkeksi takaisin siviilitöiden pariin, mutta nyt on jälleen aika keskittyä valmentamiseen.

Jari Åhman edusti pelaajauransa aikana kasvattajaseuransa Kemin Palloseuran lisäksi myös mm. Keminmaan Palloa ja FC-88:a. Valmennusuransa 48-vuotias kemiläinen aloitti kyseisissä alueen seuroissa. Kaudet 2013-14 Åhman toimi entisen Kemi City -luotsin Tommy Taylorin apuvalmentajana PS Kemissä, kunnes kaudelle 2015 hyppäsi päävastuuseen Taylorin luovuttua paikastaan.

Åhman palaa takaisin valmennuksen pariin puolentoista vuoden tauon jälkeen intoa puhkuen.

– Valmentajan tehtävä on yksi parhaimmista mitä tiedän, joten erittäin innostuneesti olen taas lähdössä mukaan. Tietenkin nyt ollaan eri pisteessä kuin viime kerralla, mutta haasteet kehittävät aina, Åhman toteaa

Tulevan pelitavan määrittäminen riippuu monista tekijöistä, kuten talviharjoittelumahdollisuuksista (joita ei tällä hetkellä ole) ja siitä minkälaisia pelaajia joukkueeseen saadaan. Se on kuitenkin selvää, että pelaajamateriaali tulee koostumaan sellaisista pelaajista, jotka ovat valmiita tekemään enemmän työtä uransa eteen kuin koskaan aiemmin. Kemiläiseen tyyliin periksiantamattoman ja ärsyttävän joukkueen vastustajat tulevat varmasti saamaan.

Omina tavoitteinaan “Ootsi” mainitsee haluavansa saada pelaajat pelaamaan aina parasta mahdollista futistaan. Omaa osaamistaan ja tietotaitoaan hän haluaa kehittää niin taktisella kuin johtamispuolellakin. Joukkueen varsinaiset tavoitteet ensi kaudelle asetetaan myöhemmin, mutta jollain aikavälillä Kemissä tullaan pelaamaan korkeammilla sarjatasoilla.

Lähde: Kemi City FC

Recommended Posts