Uutinen: Aleksandr Kokko jatkaa Rovaniemen Palloseurassa

Veikkausliigan kaksinkertainen maalikuningas Aleksandr Kokko ja Rovaniemen Palloseura ovat solmineet kauden 2020 kattavan pelaajasopimuksen.

Rovaniemeläisten rakastama hyökkääjä Aleksandr Kokko on edelleen pohjoisen poikia. Tuoreimman sopimuksen myötä Kokko aloittaa jo kahdeksannen kautensa Rovaniemen Palloseurassa.

Kokko kuuluu Veikkausliigan eliittihyökkääjien harvaan kastiin. Maalivainunsa lisäksi hänellä on iso rooli koko joukkueen pelaamisessa.

Päättynyt kausi 2019 oli Kokolle vaikea. Suoritusta varjosti loukkaantumisten sarja, josta kierteestä oli hankala päästä irti pelien ollessa samaan aikaan käynnissä.

Tällä hetkellä Kokko pystyy keskittymään tehokkaaseen harjoitteluun. Edelliskausi jätti palavan halun palata entistä kovempana takaisin.

– Nyt vedetään salia ja lenkkiä eikä kosketa palloon ennen tammikuuta. Kaikki tuntuu hyvältä. Teimme nopeasti tarkat suunnitelmat siitä, mitä näiden kahden omatoimisen kuukauden aikana tapahtuu, Kokko kertoo.

Kunnossa ollessaan Kokon rooli tulee olemaan suuri kentällä ja sen ulkopuolella. Samalla Vesa Tauriainen tulee olemaan jo viides eri päävalmentaja, jonka alaisuudessa Kokko on RoPS:ssa pelannut. Miehet tosin tuntevat toisensa jo kaudelta 2012 Tauriaisen toimittua Kari Virtasen apuvalmentajana.

– Vesse on asennejätkä. Hän tuntee minut persoonana ja pelaajana. Olemme puhuneet paljonkin siitä, millaista futista Vesse haluaa pelata. Kenties eniten olemme kuitenkin puhuneet siitä, että asenne- ja vaatimustaso tulee olemaan kova, Kokko kehuu.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen halusi Kokon joukkueeseensa. Hän on Tauriaisen näköinen pelaaja, jossa on mukana myös annos särmää sekä jätkämäisyyttä.

– Boris tuo vahvuutta meidän pelaamiseemme. Hänen kauttaan pystymme hyökkäämään, pitämään palloa paremmin ylhäällä sekä myös päättämään hyökkäykset. Lisäksi hän tuo kokemusta ja eloa pukukoppiin. Merkittäviä seikkoja kaikki, Tauriainen kuvailee.

Tauriainen toistaa Kokon sanat siitä, että alkava harjoituskausi on tärkeä. Tauriaisella ja Kokolla on kuitenkin selkeä yhteinen näkemys tulevasta.

– Boris tietää, mitä häneltä vaaditaan ja tekee töitä sen eteen. Hän tiedostaa oman tilanteensa, ja se oli tässä se tärkein asia, RoPS-valmentaja sanoo.

– Samaan aikaan haemme Boriksen rinnalle myös toista hyökkääjää. Emme hae samanlaista pelaajaa vaan pelaajatyyppiä, joka tulisi täydentämään Borista.

Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen yhteiset harjoitukset alkavat tammikuussa. Kilpailullinen kausi käynnistyy jo 25.1.2020 ensimmäisellä Suomen Cupin ottelulla Seinäjoen Jalkapallokerhoa vastaan.

Lähde: RoPS

Recommended Posts