Uutinen: RoPS:n pelaajabudjettiin iso lovi

Rovaniemen Palloseura tekee talouteensa merkittäviä leikkauksia kaudelle 2020.

RoPS:n puheenjohtajana ja toimitusjohtajana toimiva Risto Niva löi viime viikonlopun syyskokouksessa pöytään kovat madonluvut. RoPS joutuu entistäkin kovemmalle kulukuurille.

– Toimintamme on laajaa ja laadukasta. Nykyisellä kulurakenteella ei ole kuitenkaan mitenkään mahdollista päästä edes nollatulokseen vaan tappiota tulee, Niva sanoi.

RoPS:n johtokunta esitteli tilaisuudessa vuoden 2020 budjetin, joka oli vielä hätkähdyttävästi 147 172 euroa alijäämäinen.

– Teimme realistisen budjetin. Ilman satunnaiseriä eli europelituloja tai pelaajamyyntejä tilanne on tämä. Emme lähteneet laatimaan haihattelubudjettia, joka ei pitäisi kutiaan.

RoPS:n tilikausi päättyi 30.11. Niva ei lähtenyt vielä esittämään arvioita vuoden tuloksesta.

– Vaikeaa on ollut, mutta tarkat luvut jäävät kevätkokoukseen. Olen aina tässä vaiheessa arvellut jotain, ja aina lopullinen tulos on sitten heittänyt liian paljon suuntaan tai toiseen.

Satunnaiserien – kuten HJK:n Lucas Lingmanista maksamaa siirtokorvausta ei ole vielä merkitty seuran kirjanpitoon.

– Meneekö se tälle tai ensi vuodelle on neuvoteltava tilintarkastajan kanssa.

Talousarvio jää reilusti pakkaselle, vaikka seura tekee jo merkittäviä leikkauksia. Se kiinnostavin, eli Veikkausliigajoukkueen pelaajabudjetti laskee 400 000 euroon. Mukana on luontoisedut. Viime sesongin budjetti oli 518 000 euroa, joten pudotus on raju.

– Pelaajakassamme tulee olemaan liigan pienimpiä, sijoilla 10-11, mutta niin se on yleensäkin ollut, Niva sanoi.

Viime kaudella RoPS:n pelaajabudjetti oli kahdeksanneksi suurin.

Nivan mukaan budjetti vaatii tarkastelua kaikkien toimintojen: hallinnon, miesten edustusjoukkueen, akatemian ja naisten edustusjoukkueen osalta. Junioritoiminta on lähimpänä tasapainoa.

– Valmennuksesta ja nuorisopuoleltamme emme tingi mistään – kaiken muun toiminnan kulurakenne joutuu tiukkaan syyniin.

Seuran tavoitteena on, että maaliskuun kevätkokoukseen mennessä keinot taloussyöksykierteen oikaisemiseksi ovat löytyneet.

– Kevätkokouksessa johtokunta esittää realistisen suunnitelman, miten vuoden 2020 tulos saadaan plus miinus nollaan, seurajohtaja linjasi.

– Vakavalla paikalla ollaan, mutta tästäkin selvitään. Me tarvitsemme nyt yhteisön tukea.

RoPS täyttää ensi vuonna 70 vuotta. Jäsenmaksu nousee juhlavuoden kunniaksi seitsemäänkymppiin – aiemmin se oli 50 euroa. Ainaisjäsenyys on jatkossa 700 euroa, ennen tämän plakaatin sai kahdella sadalla.

– Kausikorttikampanja on lähtenyt hyvin liikkeelle. Me tarvitsemme nyt jalkapalloyhteisön tukea!

– Vuosikokous on ry:n yhtiökokous. Tänne mukaan vain keskustelemaan ja ideoimaan. Olen istunut vuosia johtokunnassa, ja kokouksessa olen lehdistön edustajan lisäksi nähnyt vain kaksi kannattajaa, nekin eri vuosina, johtokunnan jäsen Mika Lehtiniemi murjaisi.

– Jo pelkästään jäseneksi liittyminen kausarin lisäksi olisi merkittävä apu.

Edustusjoukkueen pelaajabudjetin leikkaus ei tarkoita sitä, että RoPS tinkisi urheilullisista tavoitteistaan Veikkausliigassa.

– Me olemme pärjänneet usein pienellä budjetilla. Jatkossa maksamme suomalaisille pelaajille saman kuin ennenkin, Niva muistutti.

Säästö saadaan aikaan pienentämällä pelaajarinkiä ja tekemällä ulkomaalaispelaajahankinnat aiempaa tarkemmin.

– Osa viime kauden ulkomaalaisista oli todella kalliita ja kokonaisuudessaan hinta-laatusuhde oli heikko.

Lähde: Veikkausliiga.com

Recommended Posts