Uutinen: Ykkönen, AC Oulun keskikenttä rakentuu

AC Oulu on solminut kaksi uutta pelaajasopimusta. Seuran tuorein sopimuspelaaja on keskikentän keskustassa viihtyvä Daniel Rantanen, 21, joka on allekirjoittanut seuran kanssa yhden vuoden pelaajasopimuksen. 

Aikaisemmin viikolla AC Oulu ilmoitti jatkavansa sopimusta keskikenttäpelaaja Samuel Kurttilan, 19, kanssa vuodella.  

Viime kaudella Ykkösessä Ekenäs IF:ää edustanut, alun perin Helsingistä lähtöisin oleva Rantanen tuo AC Oulun keskikentän keskustaan pallollista osaamista, monipuolista syöttövalikoimaa ja erikoistilanneuhkaa.

Aiemmin mm. PK-35:ssa ja HIFK:ssä pelannut Rantanen kirjautti kuluneen kauden Ykkösessä kuusi maalia ja viisi maalisyöttöä (6+5) ja oli yksi EIF:n runkopelaajista.

– Hyvät fiilikset sopimuksesta – oli hienoa saada homma maaliin jo todella aikaisessa vaiheessa. Olen päässyt valmistautumaan tulevaan kauteen rauhassa. Odotan Oulussa ammattimaista arkea, jonka pääsen rakentamaan fudiksen ympärille, Rantanen kommentoi.

AC Oulun valmennusjohto on erittäin tyytyväinen Rantasen sopimuksesta.

– Tunnen Danielin hyvin jo entuudestaan – hän todella halusi tulla meille kehittymään pelaajana ja auttamaan joukkuetta. Hänellä on erittäin hyvä potkutekniikka, jonka ansiosta saamme vaaraa erikoistilanteisiin ja pallollista osaamista keskikentälle. Hänellä on kykyjä tuoda tehoja joukkueelle, vaikka pelipaikka onkin keskikentällä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo uusimmasta hankinnasta.

Junnulle jatkoa

Samuel Kurttila on oululaisille entuudestaan tuttu pelaaja. Kuluneella kaudella Kurttila esiintyi Ykkösessä kentällä 10 ottelussa ollen avauskokoonpanossa neljä kertaa. Lisäksi Suomen Cupissa ”Junnu” lempinimellä tunnettu pelimies sai tilastoihinsa neljä ottelua. 

Ensimmäiset viralliset ottelut AC Oulun edustusjoukkueessa Kurttila on pelannut jo kaudella 2017 Suomen Cupissa. Peliaikaa on kuitenkin vuosien varrella karttunut eniten miesten peleistä Kakkosessa niin OTP:n kuin OLS:in paidoissa. Lisäksi nuorempana Kurttila on edustanut Suomea U16-maajoukkueessa.

Päävalmentaja Ahola luottaa Kurttilan ottavan roolia ensi kaudella.

– Junnu on pallollisena erittäin taitava sekä monikäyttöinen pelaaja. Isona plussana pidän sitä, että kyseessä on Oulun oma poika, joka on ollut ringissä mukana useamman kauden ja tuo samalla siis jatkuvuutta. Nyt on sitten todellisen läpimurron aika ja valmennukselta löytyy luottoa siihen.

Rantasen ja Kurttilan sopimusten myötä AC Oululla on kasassa nyt kaksitoista julkaistua pelaajasopimusta tulevalle kaudelle.

Jere Aallikko (2020)

Loorents Hertsi (2020)

Samuel Kurttila (2020)

Juho Mäkelä (2020)

Lassi Nurmos (2020)

Daniel Rantanen (2020)

Kristian Heinolainen (2020+1)

Henrik Ölander (2020+1)

Aapo Heikkilä (2021)

Juhani Pennanen (2021)

Lasse Ikonen (2022)

Miika Koskela (2022)

Recommended Posts