Uutinen: Ykkönen, Jibrin ja Leppälä jatkavat AC Oulussa

AC Oulu ja puolustuspäässä viihtyvät Alexander Jibrin, 21, ja Samuel Leppälä, 20, ovat solmineet vuoden mittaiset jatkosopimuksen.

Nigeriassa syntynyt Alexander päätyi Suomeen isoveljensä Augustinin kautta, joka muistetaan kovaluisena topparina ja viime kauden OLS:n päävalmentajana. Vuonna 1998 syntynyt Alex pelasi kaudella 2017 OTP:n riveissä Kakkosessa. Kausi 2018 kului pääasiassa OLS:n riveissä Kakkosessa, jossa mies nousi koko sarjan ehdottomaan elittiin – tämä huomattiin myös AC Oulun riveissä ja mies ehtikin pukea laivastonsinisen pelipaidan päälle viidessä Ykkösen ottelussa.

Kaudella 2019 Alex vakiinnutti paikkaansa AC Oulun kokoonpanossa ja matseja Ykkösessä vyölle kertyi lopulta 24 kappaletta. Maalihanatkin aukesivat, kun nuori mies pääsi iskemään pallon FF Jaron verkkoon lokakuun kotiottelussa.

Vahvasti oululaistunut Alexander opiskelee tällä hetkellä OSAO:lla LVI-asentajaksi.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola tietää pelaajan potentiaalin.

– Alex on hieno ja erittäin pidetty persoona joukkueessa – hän on aina iloinen ja saa myös muut hymyilemään. Pelaajana hänen ehdottomat vahvuutensa ovat pallon riistäminen ja kaksinkamppailut yleensä. Kehitettävää löytyy pallollisesta pelaamisesta ja sellaista rauhallisuutta tekemiseen olisi hyvä saada. Hän on jälleen vuoden kokeneempi ja parempi pelaaja – ehdottomasti tärkeä osa meidän joukkuettamme.

Samuel Leppälä on OLS:n kasvatti, joka nuoresta iästään huolimatta aloittaa jo neljännen kauden AC Oulun paidassa. Avauskaudella 2017 Ykkösen matseja kertyi vyölle 18 kappaletta, kaudella 2018 kymmenen kappaletta ja menneellä kaudella 15 kappaletta. Nuoren miehen avausmaali Ykkösessä syntyi menneellä kaudella, kun porilaisyleisö pääsi todistamaan upeaa laukausta takayläkulmaan – kyseessä oli yksi kauden kauneimmista osumista.

Leppälä on monikäyttöisyytensä ansiosta tärkeä pelaaja Aholan miehistössä. Menneinä kausina eniten pelejä vyölle on tullut topparin tontilla, mutta etenkin loppukauden aikana ”Pälä” esiintyi erittäin hyvin keskikentän pohjapelaajan roolissa – tällä paikalla pallovarman ja syöttötaitoisen pelaajan vahvuudet pääsevät mainiosti esiin.

– Mahtava juttu, että Samuli päätti jatkaa. Hän pelasi vahvan syksyn, kun sai paikan näyttää ja myös pelipaikka oli hänen vahvuuksilleen sopiva. Hänellä on jo kolme kautta takana Ykkösessä, mutta täytyy muistaa, että 20-vuotias pelimies voi ottaa vielä todella isoja harppauksia eteenpäin. Työhaalarit niskaan, Ahola kommentoi.

Lähde: AC Oulu

Recommended Posts