Uutinen: Veikkausliiga, RoPS:lle laituri Hollannista

Rovaniemen Palloseuran tuorein pelaajahankinta on 25-vuotias Raymond Gyasi. Hollannissa syntynyt ja asuva, mutta Ghanan kansalaisuuden omaava Gyasi on pelipakailtaan laituri.

– Meillä oli jopa onnea saada tällaisella profiililla varustettu pelaaja itsellemme, kertoo RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen uudesta pelaajastaan.

– Raymondilla on hyvä hollantilainen pelaajakoulutus. Hän on todella nopea ja taitava pallon kanssa. Juuri sellainen pelaaja, jollaisen halusimmekin.

Raymond Gyasion Hollannissa syntynyt laituri. Hän solmi ensimmäisen ammattilaissopimuksensa Hollannin pääsarjan AZ Alkmariin kaudelle 2013-2014 edustettuaan sitä ennen saman seuran akatemiajoukkueita.

Gyasi siirtyi ulkomaille kaudelle 2017 Norjan pääsarjan Stabækin hankittua hänet kolmivuotisella sopimuksella Hollannin SC Cambuurista.

Viimeinen kausi Stabækissa jäi häneltä rikkonaiseksi alkukaudesta tulleen jalkavamman vuoksi. Kesän Norjan Cupin otteluissa Gyasi kuitenkin osoitti tehokkuuden olevan edelleen tallessa.

Tehoja Gyasilta odotetaan myös Napapiirillä. RoPS on hänelle hankalan vuoden jälkeen mahdollisuus hakea uutta nousua uralleen.

– Raymond on osoittanut, että hän on vahva viemään palloa, hän rohkenee haastaa sekä pystyy myös viimeistelemään hyökkäykset, Tauriainen kuvailee.

– Hän on pelaaja, joka tulee antamaan uhkaa vastustajan puolustukselle. Lisäksi Raymondilla on urheilijan mentaliteetti sekä jalkapalloilijana olemiseen että harjoittelemiseen.

Gyasi itse kuvailee itseään samoilla adjektiiveilla kuin päävalmentajakin. Hän on nopea, hyvä mies vastaan mies tilanteissa, pystyy pelaamaan taskuihin sekä on vaarallinen vastahyökkäyksissä.

– Onnellisimmillani olen saadessani pallon ja päästessäni rakentamaan maalipaikkoja, Gyasi sanoo.

– Ennen kaikkea olen kuitenkin joukkuepelaaja. Henkilökohtaisesti haluan aina saada tehoja, mutta jalkapallossa mikään ei tapahdu ilman joukkuetta.

Kolme vuotta Norjassa totuttivat Gyasin jo pohjoismaalaiseen kulttuuriin ja pelitapaan. Edes tekonurmi ei tule hänelle yllätyksenä.

Yhteen konkreettiseen asiaan Gyasi ei Norjan vuosinaan kuitenkaan ennättänyt tottua.

– En erityisemmin pidä kylmästä, mies nauraa.

Raymond Gyasi saapuu Rovaniemelle pian loppiaisen jälkeen tammikuussa. RoPS:n kilpailukausi käynnistyy jo tammikuun lopulla ensimmäisillä Suomen Cupin otteluilla.

Lähde: RoPS

Recommended Posts