Uutiset, Ykkönen, AC Oululle nippu sopimuksia – hyökkäys uudistuu

AC Oulu julkaisi vuodenvaihteen tienoilla nipun pelaajasopimuksia. Viimeisimpänä julkaistiin laitapelaaja Christian Bohuin vuoden mittainen sopimus. Bohuin sopimuksen myötä oululaisilla on nyt kasassa 19 sopimuspelaajan rosteri.

Bohui on Oulun Luistinseuran 20-vuotias kasvatti. Ensimmäisen kerran hän kantoi laivastonsinistä paitaa harjoitusotteluissa jo kaudella 2016. 

Kaudella 2017 Bohui kuului AC Oulun sopimuspelaajiin, jolloin vastuuta Ykkösessä kertyi kahdessa ottelussa. 

Kaudella 2018 vikkelä laitapelaaja nähtiin kentällä kahdessa Suomen Cupin ottelussa ja viime sesongilla hän hyppäsi mukaan yhteen loppukauden Ykkösen otteluun.

– Chrise on hyvä kaikessa eli ominaisuuksia löytyy. Nyt hänestä pitää kaivaa ulos se juttu, se vahvuus, jolla erottuu ja jolla tehdään tuloksia kentällä. Hän on rauhallinen jätkä ja kova tekemään töitä, joten uskon että tuossa iässä voi oppia vielä paljon lyhyessäkin ajassa, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo.

Aikaisemmin AC Oulu ehtii ilmoittaa solmineensa vuoden mittaisen sopimuksen hyökkäyspäässä viihtyvän 27-vuotiaan Sami Karjalaisen kanssa.

Vaalassa syntynyt, mutta oululaisseuroja pitkään edustanut Karjalainen on tuttu nimi Kakkosen tehotilastoissa – 69 ottelussa maaliverkko on heilunut 45 kertaa. Kaudella 2019 Herculeksen paidassa syntyi 13 osumaa.

Karjalaisen vahvuudet ovat nopeus ja 1v1-tilanteet, mutta iän myötä kokonaisvaltainen pelaaminen on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin. Seuraavaksi on vuorossa tehojen löytäminen sarjaporrasta ylempää.

– Sami tuo kokemusta sarjapelaamisesta. Kakkosessa hän on ollut otteluita kääntävä pelaaja ja nyt samaa odotetaan Ykkösessä. Juonikas viimeisen kolmanneksen pelaaja, joka täydentää joukkuetta erinomaisesti, Ahola kommentoi.

Ennen Karjalaisen sopimuksen julkaisemista AC Oulu ehti kertoa solmineensa sopimuksen myös hyökkääjä Niklas Jokelaisen (19) kanssa, joka palaa kotikaupunkiinsa muutaman vuoden kestäneeltä pelireissultaan.

Jokelainen on Tervarit-junioreiden kasvatti, joka debytoi Ykkösessä AC Oulun paidassa jo kaudella 2015, vain 15-vuotiaana. 

AC Oulun jälkeen matka jatkui ensin Valioliigassa pelanneen Stoken akatemiaan, mutta ammattilaissopimus jäi lopulta syntymättä ja mies suuntasi Tampereen Ilveksen paitaan. 

Kaudella 2018 otteluita tupsukorvissa kertyi 18 kappaletta, joissa ”Nikke” iski kaksi maalia.

Tampereen visiitin jälkeen matka jatkui Rovaniemen Palloseuraan, jossa viime kaudella vyölle kertyi 19 pääsarjaottelua ja maaleja kauden 2018 tapaan kaksi kappaletta. 

Jokelainen on tuttu näky myös Suomen nuorten maajoukkueista – pelejä tilastoihin on merkitty U17-, U18- ja U19-maajoukkueista.

Ahola uskoo Jokelaisen todelliseen läpimurtoon. 

– Joskus yksi askel taaksepäin, voi tuoda monta askelta eteenpäin. Olen iloinen siitä, että Nikke ”uskalsi” tulla meille tässä vaiheessa uraa. Hänessä on mieletön potentiaali ja taito viimeistellä maaleja. Toivottavasti paluu kotikaupunkiin tuo myös hyvää buustia, Ahola toteaa.

Myös 17-vuotias Jere Kallinen on solminut 2+1-vuotisen pelaajasopimuksen AC Oulun kanssa.

Keskikentällä viihtyvä taitava pelimies on kantanut koko pelaajauransa ajan OLS:n peliasua. Pelaajan vahvuudet ovat ehdottomasti pallollinen tekeminen ja pelikäsitys – monen nuoren pelaajan tavoin eniten petrattavaa löytyy fyysisellä puolella.

 AC Oulun urheilutoimenjohtaja Markus Heikkinen tuntee Kallisen OLS:n B-junioreista.

– Strategian mukainen ja tärkeä sopimus meille. Haluamme osoittaa, että haluamme tarjota nuorille oululaisille mahdollisuuksia ja toisaalta taas tällä hetkellä Oulussa sellaisia pelaajia, jotka ansaitsevat sopimuksen. Jerellä on iso potentiaali päästä pitkälle urallaan, Heikkinen kertoo.

Myös maalivahti Juuso Särkelä on tehnyt AC Oulun kanssa vuoden mittaisen pelaajasopimuksen.

C-juniori-iässä OLS:iin siirtynyt 20-vuotias maalivahti on nähty aikaisemmin kahdesti AC Oulun tolppien välissä Ykkösen peleissä. Debyytti tuli jo kaudella 2017, kun päätöspelissä kaatui EIF maalein 3-2. 

Myös kuluneella kaudella kaava oli sama, kun Särkelä komennettiin maalin suulle päätöspeliin tammisaarelaisia vastaan. Tällä kertaa pisteet tosin jaettiin 2-2 -tasatuloksella.

Särkelä on urallaan hakenut vastuuta miesten peleistä AC Oulun yhteistyöseurojen riveissä. OTP:n paidassa Kakkosen otteluita kertyi kuusi kappaletta kaudella 2017. 

Sen jälkeen Kakkosen ottelut ovat jatkuneet OLS:in veräjänvartijana 18 ottelun verran.

Ahola on vakuuttunut Särkelän motivaatiosta.

– Juuso on lahjakas maalivahti, joka on hyvä avaamaan peliä jalalla. Hänen asenteestaan ja halusta kertoo se, että töitä on tehty paljon pahan loukkaantumisen jälkeen. Nyt tarvitaan myös lisää pelejä, jotta kehitys jatkuu.

Lähde: AC Oulu

Recommended Posts