Otteluennakko: Suomen Cup karsinta, RoPS – SJK

Oululaisille jalkapalloilun ystäville on lauantaina tarjolla varsinainen makupala, kun RoPS ja SJK kohtaavat Arina Areenalla pelattavassa Suomen Cupin karsinnassa kello 14.00.

RoPS pelaa Cup-karsinnan kotiottelut Oulussa, koska Rovaniemen hallin kenttä ei täytä virallisia mittoja. Napapiiriläisten jälkimmäinen Cupin kotiottelu RoPS-FC Hakaa pelataan Oulussa 9.2.

RoPS:n uusi päävalmentaja Vesa Tauriainen kertoo lähtevänsä Cup-avaukseen rauhallisin mielin. Tässä vaiheessa kautta mietitään vielä enemmän omaa pelaamista kuin naapurin tekemisiä.

”Cup-pelit ovat valmistautumista kauteen. Epäilen, että olemme tässä kohtaan vielä SJK:ta keskeneräisempiä. SJK on joka tapauksessa hyvä mittari meille. He tulevat olemaan yksi vahvimmista jengeistä ensi kesänä”, Tauriainen kertoo puhelimessa.

Rovaniemeläisiä on viime vuosina totuttu pitämään pallonhallintajoukkueena. Siihen ei Tauriaisen mukaan ole tulossa muutoksia. Lisäksi hän haluaa nähdä työteliään ja linjan taakse pyrkivän RoPS:n.

”Haluamme hallita palloa. Se edellyttää, että saamme pelimme pallonhallintavaiheen kuntoon. Se puolestaan vaatii joukkueelta kurinalaisuutta”.

SJK-peli tulee Tauriaisen mukaan näyttämään, miltä tasolta he lähtevät näiden asioiden kehittämisen suhteen. Seinäjokelaisetkin haluavat näet myös hallita palloa.

”En yllättyisi, jos SJK tulee peliin kovalla prässillä. Se tulee olemaan meidän joukkueellemme hyvä stressitesti. Siinä nähdään, miten selviämme kovan prässin alta pelaamaan”.

Tauriaisella on käsissään nuori joukkue, jota on tarkoitus täydentää vielä maalivahdilla, topparilla ja hyökkääjällä. Siirtoikkuna sulkeutuu parin kuukauden kuluttua.

”Tällä hetkellä haemme kaikkein aktiivisimmin maalivahtia ja topparia, joista olemme jo neuvotelleetkin. Se on vielä avoin kysymys, minkälaisia vahvistuksia onnistumme saamaan. Tässä voi sittenkin käydä vielä niin, että saamme hyökkääjän tänne ensimmäisenä”, Tauriainen naurahtaa.

RoPS:n terveystilanne on Tauriaisen mukaan hyvä. Boris Kokon AC Oulua vastaan saama kolhu on hoidettu ja mies on pelikunnossa. Ainoa varma poissaolija on puolustaja Juho Hyvärinen, jolla on etureisivamma.  

Kaikki Veikkausliigajoukkueet aloittavat Cup-taipaleensa lauantaina. Veikkausliigan Cup- karsinta pelataan kahdessa kuuden joukkueen lohkossa, joista lohkojen neljä parasta joukkuetta etenee varsinaiseen Suomen Cupiin.

A-lohkossa pelaavat TPS, Honka, HIFK, HJK, IFK Mariehamn ja Inter.

B-lohkossa pelaavat RoPS, SJK, Haka, Ilves, Lahti ja KuPS.

Kaikki lohkon kuusi joukkuetta kohtaa toisensa kertaalleen ja sen jälkeen lohkon neljä parasta joukkuetta jatkaa varsinaiseen Suomen Cupiin. Kaikki lohkovaiheen ottelut pelataan helmikuun loppuun mennessä.
 
Lohkovaiheen jälkeen pelattavassa varsinaisessa Suomen Cupissa, mukaan tulee Ykkösen Cupin ja Regions Cupin parhaat joukkueet ja mukana on silloin 16 joukkuetta; kahdeksan Veikkausliigajoukkuetta, kuusi Ykkösen joukkuetta ja kaksi joukkuetta Kakkosesta tai sitä alemmista sarjoista.

Ensimmäisellä kierroksella alempisarjalaiset arvotaan Veikkausliigajoukkueita vastaan ja alempisarjalainen saa kotiedun. Jatkoon selviävät joukkueet pelaavat välierät vielä ennen sarjakausien alkua ja Suomen Cupin finaali pelataan 16.toukokuuta. Kilpailun voittaja saa paikan Euroopan kentille kaudeksi 2021.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts