Otteluennakko: Naisten Suomen Cup, ONS – KuPS

Ykköseen viime kaudella tippunut ONS kohtaa sunnuntaina Naisten Cupin alkulohkon toisessa ottelussa liigajoukkue KuPS:n Oulun Arina Areenalla kello 13.30.

ONS arvottiin Cupissa lohkoon 1, jossa oululaisten lisäksi pelaavat IK Myran ja KuPS. Alkulohkosta menee jatkoon kaksi parasta joukkuetta.

KuPS:lle sunnuntain peli on kauden ensimmäinen Cup-ottelu. ONS aloitti Cup-taipaleensa viime viikonloppuna 2-1 vierastappiolla IK Myrania vastaan.

ONS:n päävalmentaja Jussi Madetoja kertoo olleensa tyytyväinen nuoren joukkueensa esitykseen, vaikka tulos jäikin piippuun. Myran-matsi oli lähestulkoon kaikkien ONS-pelaajien ensimmäinen virallinen naisten ottelu.

”Se oli hyvä peli meiltä. Olen erityisen tyytyväinen tapaan, jolla pelaajat esiintyivät. Otteista paistoi intensiivisyys ja pelaamisen riemu. Se oli ilahduttavaa nähdä”.

Sunnuntain KuPS-matsissa on Madetojan mukaan luvassa huomattavasti kovempaa kyytiä. KuPS on panostanut naisten liigajoukkueen rakentamiseen ja hankkinut joukon uusia pelaajia.

”KuPS on kova. Sanoin meidän kokeneimmille pelaajillemme, että edessä on asennepeli, jossa heidän on osoitettava lujaa tahtoa ja hyvää esimerkkiä. Minulle jäi tunne, että pelaajamme suorastaan odottavat, että pääsevät kokeilemaan liigajoukkuetta vastaan”.

Realistisesti ajatellen ONS menetti mahdollisuutensa jatkoon hävitessään Myranille. KuPS tuskin häviää ONS:n B-juniorivetoiselle ryhmälle.

Se ei Madetojan mukaan haittaa. Cup palvelee edustusjoukkueen pelin kehittämistä. ONS:n fokus on kevään aikana B-juniorien SM-karsinnassa.

”Keväällä keskitymme varmistamaan B-junioreille SM-loppusarjapaikan. Kun se on selvä, ryhdymme panostamaan naisten joukkueeseen. KuPS-pelissä nuoret pelaajamme saavat esimakua siitä, mitä Naisten Ykkösessä pelaaminen vaatii”.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts