(VIDEO) Otteluraportti: Suomen Cup karsinta, RoPS – SJK 1 – 1 (0-0)

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Vesa Tauriainen ja Jani Honkavaara.

RoPS ja SJK päätyivät 1-1 tasapeliin lauantaina Oulun Arina Areenalla pelatussa Suomen cupin lohkonvaiheen ensimmäisessä ottelussa.

Ottelun ensimmäinen puoliaika sujui varsina tasaisissa merkeissä. Molemmat joukkueet olivat lähteneet kauden ensimmäiseen viralliseen koitokseen perusasioiden kautta, kuinkas muuten.

Molemmat joukkueet puolustivat kurinalaisesti, eikä naapurille annettu mahdollisuutta yllättää pallonriiston jälkeisillä nopeilla suunnanmuutoksilla.  

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa toiselle puoliajalle. Peliä oli pelattu 60 minuuttia, kun RoPS:n oikeana pakkina pelannut Simo Majander pääsi keskittämään. Pallo leijaili rangaistusalueelle, josta keskikentällä uurastanut Eetu Muinonen pisti pallon suoraan ilmasta yläriman alle. Hieno maali.

SJK tasoitti ottelun 77. minuutilla. SJK oikealta laidalta lähetettiin matala keskitys RoPS:n maalinedustalle. Jollain ihmeellä pallo löysi tiensä rangaistusalueen läpi aina ylösnousseelle SJK:n vasemmalle pakille Darvin Chavesille, joka laukoi pelivälineen etuyläkulmaan.

Kenttätapahtumiin nähden ottelun lopputulosta voitane pitää oikeudenmukaisena. Jos SJK näytti hiukkasen valmiimmalta ensimmäisellä puoliajalla, niin toisen puoliajan voi vastaavasti sanoa menneen RoPS:n nimiin.

Ottelu oli kauden avaukseksi varsin hyvä jalkapallo-ottelu. Pelissä ei maalitilanteilla mässätty, mutta kentällä nähtiin kaksi hyvin organisoitua ja kurinalaista joukkuetta, jotka selvästi ajattelivat juostessaan.   

Joukkueiden päävalmentajat olivat pelin jälkeen kohtuullisen tyytyväisiä joukkueittensa esityksiin, vaikka parannettavaa jäikin. Kauden avausmatsi on aina kauden avausmatsi.

Toimittaja: Junnu Leskelä

Recommended Posts