(VIDEO) Otteluraportti: Naisten Suomen Cup, ONS – KuPS 1 – 4 (1-2)

Haastateltavina päävalmentajat Jussi Madetoja ja Ollipekka Ojala.

Vuosi on yllättävän pitkä aika myös jalkapalloilussa. Vuoden 2019 naisten Suomen Cupissa ONS kaatoi Kuopion Palloseuran kotihallissaan tennisluvuin 6-0. Saman kauden päätteeksi ONS putosi Naisten Liigasta ja koki sen seurauksena nopean nuorennusleikkauksen.

Täysin kotimaisin voimin alkavaan kauteen lähtevä oululaisjoukkue oli sunnuntain cup-ottelussa täysin aseeton. Vahvistunut KuPS hallitsi kenttätapahtumia käytännössä täydet 90 minuuttia ja voitti ottelun maalein 4-1.

Naisten valtakunnalliselle tasolle todella kokemattomalla joukkueella operoiva ONS jaksoi pyristellä vastaan ensimmäisen puoliajan.

Kuopion vahva ja työteliäs Gentjana Rohli nousi esiin ja otti ratkaisijan roolin kantaakseen. 24.minuutilla hän laukoi rangaistuspotkusta vieraat 1-0 johtoon ja teki ottelun voittomaaliksi riittäneen KuPS:n 2-1 johtomaalin lähietäisyydeltä 38.peliminuutilla.

Myös ONS onnistui maalin teossa, kun 151-päisen kotiyleisön riemuksi keskikentällä operoiva Emilia Putila toi oululaiset peliin mukaan 1-1 tasoitusmaalillaan.

Ottelun toinen puoliaika oli yksipuolista näytöstä. Suomen Cupissa menestystä janoava KuPS siirtyi jo 48.minuutilla 3-1 johtoon Jannica Lintusen maalilla. Korkealla prässillä kotijoukkueelta ajan ja tilan vienyt savolaisjoukkue näytti kentällä konkreettisesti tämän hetkisen tasoeron.

1.lohkosta jatkopaikkansa sunnuntain tuloksella varmistivat KuPS ja ONS:n avausottelussa maalein 2-1 voittanut IK Myran. Lohkon voittaja ratkeaa ensi lauantaina Kuopiossa, kun haastajan asemassa kuopiolaisten vieraaksi saapuu IK Myran.

Toimittaja: Marko Halmekangas

Recommended Posts