Otteluennakko: Ykkösen Suomen Cup, AC Oulu – AC Kajaani

Haastateltavana AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi.

Ykkösen Suomen Cup-kausi potkaistaan käyntiin myös Oulussa. Lauantaina kello 14.00 toistensa talvikunnon mittavat B-karsintalohkon toisen kierroksen ottelussa AC Oulu ja AC Kajaani.

Oululaiset aloittivat cup-taipaleensa viime viikonloppuna Kokkolassa 1-1 tasapelillä KPV:tä vastaan.

AC Kajaani nousi omassa cup-avauksessaan 0-1 tappiotilanteesta 2-1 vierasvoittoon Pietarsaaren Jaroa vastaan.

AC Kajaanin päävalmentaja Mika Lumijärvi oli omiensa esitykseen suhteellisen tyytyväinen.

– Meillä oli alla seitsemän yhteistä harjoitustapahtumaa ennen Jaro-ottelua. Avausjaksolla emme päässeet maalintekopaikoille, mutta teimme toiselle puoliskolle taktisia muutoksia, joiden myötä pääsimme paremmin peliin sisälle ja käänsimme sen eduksemme, Lumijärvi totesi puhelimitse.

Kajaanin joukkue on uusiutunut lähes täysin sitten lokakuun viimeisen sarjaottelun. Joukkueen nimilistalta löytyy vain kolme viime kaudella seuraa edustanutta peluria.

Uusina niminä Cupin avausottelussa kentällä nähtiin muun muassa oululaisseuroista tutut Juuso Kemppainen, Hannes Seikkala ja Karam Hadhoud.

– Teimme viime kauden jälkeen seuratasolla uuden linjauksen joukkueemme rakenteesta. Ulkomaalaisvahvistusten määrä on puolitettu ja satsaamme nuoriin, kehityskelpoisiin pelureihin. Farmisopimus Veikkausliigaan nousseen FC Hakan kanssa luo myös pohjaa linjauksillemme, Lumijärvi taustoitti.

AC Oulu pelasi uuden vastuuvalmentajansa Jyrki Aholan alaisuudessa ensimmäisen virallisen ottelunsa Kokkolassa.

Jo ensimmäinen peli osoitti Oulun pyrkivän aktiivisempaan pelitapaan viime kauteen verrattuna. Laivastonsiniset laittoivat Veikkausliigasta takaisin Ykköseen syksyllä pudonneen KPV:n ahtaalle toisella puoliajalla.

Myös Lumijärvi on nähnyt pelin. Sen perusteella on hänen mukaansa lauantaina luvassa vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

– Ottelusta ei tule puuttumaan vauhtia. AC Oulu piti yllä hyvää pelitempoa Kokkolassa ja meillä on useampi tryout-sopimus katkolla tähän viikonloppuun, joten kentällä nähdään nuorta energiaa ja toivottavasti myös oikeanlaista tunnetta.

Toimittaja: Marko Halmekangas

Recommended Posts