Uutinen: Ykkönen, Anselmi Nurmela siirtyy Virosta AC Ouluun

AC Oulu ja 23-vuotias OLS-kasvatti Anselmi Nurmela ovat solmineet vuoden mittaisen pelaajasopimuksen. Nurmela siirtyy Ouluun viron mestarin FC Floran riveistä. Hän edusti AC Oulua aikaisemmin kausilla 2013-2016.

Nurmela on ns. oman kylän poika. Keskikentällä ja laitapuolustajana viihtyvä pelaaja edusti AC Oulua Ykkösessä kausien 2013-2016 aikana yhteensä 75 virallisessa ottelussa.

Kolmen kautta Ykkösessä riitti. Sen jälkeen Nurmela lähti hakemaan kokemuksia muualta. Kaudella 2017 hän edusti Rovaniemen Palloseuraa Veikkausliigassa.

Napapiiriltä matka jatkui Viron pääsarjan FC Floraan, jossa peliaika jäi lopulta odotettua pienemmäksi. Kausi 2019 huipentui kuitenkin Viron mestaruusjuhliin.

Maajoukkuetasolla Nurmela on edustanut Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkuetta viidessä ottelussa.

Mikä saa nuoren pelaajan siirtymään Viron pääsarjasta Suomen Ykkösdivisioonaan? Nurmelan mukaan asia on simppeli.

”FC Florasta ilmoitettiin, että urani ei jatku seurassa. Kävin näytillä Skotlannin pääsarjajoukkueessa, kun Viron sarja päättyi. Se reissu ei tuottanut tulosta. Erinäisten vaiheiden jälkeen päädyimme lopulta yhteisymmärrykseen AC Oulun kanssa”, Nurmela summaa.

Hän kertoo keskustelleensa muidenkin kotimaisia seuroja kanssa, mutta niillä ei ollut siinä kohtaan esittää mitään konkreettista, joten asiat eivät edenneet.

AC Oulu oli ilmaissut kiinnostuksen Nurmelaa kohtaan jo viime vuoden puolella, joten oli luontevaa jatkaa keskustelua heidän kanssaan.

AC Oulussa oli luvassa peliaikaa. Se on nuorten pelaajien silmissä käypää valuuttaa.

”Vakuutuin lopulta siitä, että AC Oulun valmennusryhmällä on enemmän annettavaa minulle kuin muilla. Nyt on peliminuutit ja ehjä kausi haussa”.

Palkka ei ole ammattilaisurheilijalle vähäpätöinen asia. Sama pätee ammattistatukseen. Siirto minkään maan pääsarjasta Suomen ykköseen ei ole pelaajalle mikään unelmasiirto. Sillä tapaa olla vaikutusta palkkaan ja pelaajan statukseen markkinoilla. Nurmelaa asia ei huoleta.

”Viro on halvempi maa asua, joten palkan suhteen ero ei ole lopulta kovinkaan merkittävä. Statuksella ei ollut minulle suurta merkitystä. On tärkeämpää, että pääsen ympäristöön, jossa saan pelata ja minulla on mahdollisuus kehittyä. Silloin pelaajastatus on omissa käsissä”.

Nurmela on saanut keskikenttäpelaajan koulutuksen, mutta häntä on viime vuosien aikana nähty yhä enemmän laitapuolustajan paikalla.

”Tulen AC Ouluun keskikenttäpelaajana, mutta valmennus tietää, että muutkin pelipaikat luonnistuvat”.

Nurmela on jo ehtinyt harjoitella joukkueen mukana pari viikkoa, mutta hän ei ole varma onko hän vielä mukana lauantain cup-ottelussa AC Kajaania vastaan. Pelilupa on kiinni siitä, miten nopeasti byrokratian ratas pyörähtää.

Lähde: AC Oulu / PalloTV

Recommended Posts