Otteluennakko: Veikkausliiga, Suomen Cup lohkovaihe, RoPS – FC Haka

Rovaniemen Palloseura ja Valkeakosken Haka kohtaavat sunnuntaina Suomen Cupin alkusarjan kolmannen kierroksen ottelussa. Peli alkaa Oulun Heinäpään jalkapallohallissa kello 18.00.

Suomen toiseksi menestynein jalkapalloseura FC Haka on palannut takaisin Veikkausliigaan, ja se on hieno uutinen koko kotimaiselle jalkapalloväelle.

Vaikka FC Haka ei ole enää se paperitehtaan hajuinen suurseura, joka dominoi Veikkausliigaa vuosituhanteen vaihteessa, on Haka edelleen nimi, joka herättää kunnioitusta. Yhdeksän Suomen mestaruutta. Kaksitoista Suomen Cupin voittoa.

Nykyinen Haka on kuitenkin hiukan haastajan asemassa. Silti se on onnistunut kaappaamaan isoja nimiä kuten päävalmentaja Teemu Tainion ja viimeisimpänä hankintana ex-RoPS-hyökkääjä Eero Markkasen.

Muutoin FC Hakan joukkue on Veikkausliigasta katsoen melko tuntematon. Heidän pelaajistaan ainoastaan neljällä on aiempaa kokemusta Suomen pääsarjasta.

Toisaalta FC Haka on joukkue, joka on pelannut pitkään yhdessä, ja niillä avuin he myös nousuivat Veikkausliigaan. Teemu Tainion joukkue pelaa hyvää jalkapalloa.

– Meitä vastaan tulee hyvin organisoitu joukkue, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen arvioi.

– Heidän tekemisessään näkyy selkeys. Siinä mielessä he muistuttavat meidän edellistä vastustajaa Tampereen ilvestä, vaikka heidän pelitapansa onkin hiukan erilainen.

FC Haka on aloittanut Cup-taipaleensa tehokkaasti. Avausottelussa he pelasivat tasan Suomen mestari Kuopion Palloseuran kanssa ja toisella kierroksella kaatoivat SJK:n vieraissa 1-3.

RoPS puolestaan kärsi edellisellä kierroksella 3-1 vierastappion Tampereen Ilvekselle. Tuossa ottelussa RoPS oli avausjakson alakynnessä, mutta teki huomattavan ryhtiliikkeen toiselle jaksolle.

Tauriaisen tavoite sunnuntaille on selkeä.

– Tarkoitus on ottaa askelia kohti levollisempaa pelaamista, ja sitä kautta saada parempi ote itse pelistä, Tauriainen sanoo.

– Pelasimme Tampereella epäkypsästi, mutta sellaista se välillä on. Vielä tässä vaiheessa kautta täytyy välillä harjoittaa myös kärsivällisyyttä.

RoPS:n kokoonpanosta puuttuvat huomenna eri kolhujen vuoksi Tuomas KaukuaYouness RahimiJuho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko.

Lähde: RoPS

Recommended Posts