(VIDEO) Otteluraportti: Veikkausliiga Suomen Cup lohkovaihe, RoPS – FC Haka 0 – 1 (0-0)

Haastateltavina joukkueiden päävalmentajat Vesa Tauriainen ja Teemu Tainio.

Viime kaudella suvereenein ottein Ykkösen voittajana Veikkausliigaan noussut FC Haka (Valkeakoski) jatkaa Suomen Cupissa kolmen kierroksen jälkeen tappioitta. Oulussa talvikauden kotiottelunsa pelaava RoPS joutui taipumaan sunnuntain iltakamppailussa 0-1 (0-0) tappioon.

Rovaniemeläiset ovat keränneet kolmesta pelaamastaan cup-ottelusta vain yhden pisteen, joten joukkueen on käytännössä pakko voittaa seuraava ottelu, mikäli se mielii jatkoon. RoPS matkaa ensi lauantaina Lahteen, jossa isäntänä toimii B-lohkon sarjanelonen FC Lahti.

RoPS joutui sunnuntain peliin pahasti siipirikkoisena. Kokoonpanosta puuttuivat Tuomas Kaukua, Youness Rahimi, Juho Hyvärinen sekä Aleksandr Kokko.

Vastuuvalmentaja Vesa Tauriaisen mukaan joukkueen harjoitusvahvuuteen on liittymässä kuitenkin vielä kolme ulkomaalaisvahvistusta.

Sunnuntain ottelu tarjoili oululaisyleisölle tarkkaa puolustuspelaamista ja fyysistä keskialueen vääntöä. Kumpikaan joukkueista ei halunnut ottaa suuria riskejä pallollisena ja hyvät maalipaikat olivat tänään vähissä.

RoPS oli ensimmäiset 25 minuuttia aloitteellisempi ja pyrki rikkomaan FC Hakan puolustusmuodon. Teemu Tainion valmentama Haka oli kuitenkin kurinalainen ja kärsivällinen. Kotijoukkue ei löytänyt avaimia murtaviin syöttöihin.

Ottelun edetessä FC Haka pääsi kiinni paremmin pallolliseen peliinsä ja otti hallinnan itselleen. Ottelun voittomaali syntyi 48.minuutilla, vasen puolustaja Henri Malundama avasi rovaniemeläisten puolustuksen yksilösuorituksellaan ja tarjoili syötön Antto Hilskalle, joka laukoi pallon etukulmasta sisään.

Vierasjoukkueen päävalmentaja Teemu Tainion mukaan joukkue väsyi pelin loppupuoliskolla ja RoPS sai vielä painettua päätöshetkien paineen Hakan maalille. Michael Hartmannin maaliltaan johtama puolustus kesti paineen ja pelasi talvikauden ensimmäisen nollapelin.

Toimittaja: Marko Halmekangas

Leikkaus: Olli Luoma-aho, Feeniks Visual

Recommended Posts