Otteluennakko: Veikkausliiga, Suomen Cup lohkovaihe, FC Lahti – RoPS

Rovaniemen Palloseura kohtaa Suomen Cupin lohkovaiheen neljännen kierroksen vierasottelussa FC Lahden. Ottelu alkaa Mukkulan jalkapallohallissa kello 14.00.

Rovaniemen Palloseura jahtaa edelleen Suomen Cupin avausvoittoaan. Edellisellä kierroksella RoPS joutui tyytymään niukkaan 0-1 tappioon FC Hakalle.

Toisaalta voitto FC Lahdesta saattaisi nostaa RoPS:n jo kiinni jatkopaikkaan. Tällä hetkellä alkulohkossa neljäntenä on juurikin FC Lahti ainoastaan kaksi pistettä RoPS:n edellä.

FC Hakaa vastaan RoPS:aa vaivasi tehottomuus. Joukkue kyllä kontrolloi peliä, ajoittain näyttävästikin, mutta todelliset vaarapaikat jäivät ottelun loppuhetkille.

– Hyvää oli, että saimme rakennettua mahdollisuuksia murtautumiselle. Oli monia tilanteita, jotka pystyimme rakentamaan alhaalta ylös saakka, RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen kertaili viikon takaista.

– Lopulta hyökkäykset eivät kuitenkaan johtaneet mihinkään, ja sehän ei ole toivottavaa. Olemme viikon ajan harjoitelleet ja pyöritelleet näitä ongelmia, mutta kyseessä on myös asenneasia. Meiltä puuttui päättäväisyys.

RoPS:n huominen vastustaja FC Lahti on toistaiseksi napannut Suomen Cupista ainoastaan yhden voiton. Viime kierroksella he kaatoivat vieraissa Seinäjoen Jalkapallokerhon.

Talven aikana FC Lahti uudistui jopa Rovaniemen Palloseuraa enemmän. Pelaajia vaihtui, uusiksi meni jopa valmennusjohto. Nyt lahtelaisia luotsaa vielä viime kaudella FC Espoota valmentanut Ilir Zeneli, joka ei ole sukua Erfan Zenelille.

Ilir Zeneli toi mukanaan pari pelaajaa FC Espoosta, mutta mielenkiintoisimmat uudet nimet lienevät kokeneet Timi Lahti, suomeen palannut Kari Arkivuo sekä RoPS:aakin edustanut Vahid Hambo.

RoPS:n päävalmentaja Vesa Tauriainen myöntää, että tässä vaiheessa kautta tietämys Lahdesta on vielä pintapuolista. RoPS:lla kuten kaikilla joukkueilla pääpaino on vielä omassa tekemisessä.

– Olemme hiukan seurailleet lahtelaisia, mutta varmasti hekin tulevat huomenna kokeilemaan eri asioita ja vaihtamaan kokoonpanoa edelliseen otteluun, Tauriainen arvioi.

– Me lähdemme matkaan hiukan siipirikkoisena, mutta tavoite on silti parantaa meidän tehokkuuttamme. Näennäisen pelaamisen sijaan tarkoitus olisi päästä päättämään hyökkäykset.

RoPS:n sairaslista on pidentynyt yhdellä. Huomenna sivussa ovat Aleksandr KokkoJuho HyvärinenYouness RahimiTuomas Kaukua sekä uutena Simo Majander. Hyvärisen ja Kokon paluut ovat lähellä. Muiden kohdalla vielä tarkkaillaan tilannetta.

Lähde: RoPS

Recommended Posts