Otteluennakko: Ykkösen Suomen Cup lohkovaihe, AC Oulu – SJK Akatemia

AC Oulu kohtaa lauantaina Ykkösen Suomen Cupin alkulohkon päätöskierroksella SJK Akatemian Heinäpään jalkapallohallissa kello 14.00.

Voitolla oululaisilla on mahdollisuus varmistaa paikka jatkoon 16. parhaan joukkoon. Kuuden joukkueen lohkosta menee jatkoon kaksi parasta. Seinäjokelaisilla ei enää ole mahdollisuutta jatkoon.

Vilkaisu lohkon sarjataulukkoon kertoo, että tilanne on kiharainen ennen alkulohkon viimeistä ottelukierrosta. Lohkon 4 parasta joukkuetta on 2 pisteen sisällä.

AC Oulu on lohkon piikkipaikalla 8 pisteellä. Takana hiillostavat VPS ja KPV, joilla on kasassa yksi piste vähemmän. AC Kajaani on kaksi pistettä oululaisia perässä.

Viimeisellä kierroksella VPS kohtaa lohkon jumbopaikalla olevan Jaron kotona perjantai-iltana. KPV saa puolestaan AC Kajaanin vieraakseen lauantaina.  

Nuori ja pallollisesti kyvykäs SJK Akatemia nousi viime kauden päätteeksi Ykköseen. Joukkue on ollut piristävä lisäys tämän vuoden Cupissa, vaikka tulokset ovatkin vielä antaneet odottaa itseään. Joukkueen todellisesta tasosta on tässä vaiheessa liian aikaista lausua juuri mitään, mutta esitykset ovat olleet lupaavia. Seinäjokisten kokoonpanot elävät suuresti, koska kyseessä on akatemiajoukkue. 

SJK Akatemian taival lohkovaiheessa sai lentävän lähdön, kun se otti komean 0-1 vierasvoiton VPS:sta tammikuussa. Myöhemmin pistetili karttui vain Jaroa vastaan pelatulla tasapelillä, kun tämän jälkeen Kajaani ja KPV ottivat seinäjokisilta täydet pisteet. SJK Akatemialla on siis kasassa neljä pistettä, joka oikeuttaa viidenteen sijaan. 

SJK Akatemian pelilliset haasteet on helppo todeta joukkueen maalierosta 3-9. Kolme tehtyä maalia neljään otteluun ei varmasti tyydytä, eikä yhdeksän päästettyä maalia neljään otteluun saa hyväksyntää yhdeltäkään valmentajalta. Oireet ovat tyypillisiä nuorelle joukkueelle. Maalinteko on kokeneempi ryhmiä vastaan vaikeata ja omissa kolisee yli kahden maalin keskiarvolla per peli.

AC Oulu ja SJK Akatemia eivät ole kohdanneet vielä kertaakaan historian saatossa. Emoseura SJK:n kanssa Laivastonsiniset ovat pelanneet viisi virallista ottelua saldolla 2-2-2.

AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kertoo joukkueensa lähtevän lauantain taistoon normaaleilla pre-season-säädöillä. 

– Olemme edenneet koko ajan harjoitus ja peli kerrallaan, niin nytkin. SJK Akatemia on nuori ja aktiivinen ryhmä, jolla paljon näyttöhaluja. Toivottavasti pystymme monistamaan niitä meidän hyviä hetkiä, joita peleissä on jo ollut. Yritämme olla aktiivisia molempiin suuntiin. Nämä ovat olleet meille tärkeitä pelejä, mutta pelataan nyt ensin pelit loppuun ja katsotaan sitten, miten on mennyt.

Lähde: AC Oulu / PalloTV

Recommended Posts