PalloTV - Finnkampen tähdittää MM-karsintaa
TULEVAT PELIT:

Veikkausliiga

Veikkausliiga

Ykkönen

Ykkönen

Se suomalainen jalkapallosivusto

Uutinen
|
30.04.2021

Finnkampen tähdittää MM-karsintaa

Naisten seuraavien maailmanmestaruuskilpailuiden Euroopan karsintalohkot arvottiin UEFA:n päämajassa tänään iltapäivällä. Arpa heitti Suomen A-lohkoon, joka on yksi kolmesta viiden maan lohkosta. Muissa kuudessa lohkossa on kuusi joukkuetta, mikä tarkoittaa sitä, että Suomi ei kohtaa karsinnassa kaikkein alimmaisessa arvontakorissa olleita maita.

Suomen karsintavastustajat ovat Ruotsi, Irlanti, Slovakia ja Georgia. Äkkiarvaamalta lohko ei näytä niin pahalta kuin se olisi voinut olla. Naisten kovista maista mm. Saksa, Hollanti ja Ranska löytyvät toisista lohkoista. Georgia tuo omat elementtinsä lohkoon, koska matkat ja ottelut idässä ovat olleet aina arvoituksia täynnä.

Tulevista karsintavastustajistaan Suomi on kohdannut useimmin luonnollisesti Ruotsin. Helmarit ovat pelanneet Ruotsia vastaan 37 kertaa - viimeksi länsinaapuri kohdattiin Eerikkilässä alkuvuodesta 2015. Slovakia on tuorein vastustajan, jonka Helmarit kohtasi Cyprus Cupissa viime vuoden keväällä. Ottelu päättyi Suomen voittoon 4-2. Irlanti on ollut vastassa viidesti. Georgia on uusi tuttavuus.

Tarjolla jopa 12 kisapaikkaa

Lohkojen voittajat etenevät varmuudella MM-kisoihin. Toiseksi sijoittuneet pelaavat jatkokarsinnan, josta paikka lopputurnaukseen aukeaa kahdelle maalle. Yksi maa jatkaa urakkaansa vielä ns. World Cup play-off -turnaukseen, jossa kymmenen maajoukkuetta eripuolilta maailmaa hakee kiinnitystä kolmeen viimeiseen paikkaan. Eurooppalaisia maita MM-lopputurnauksessa on siis joko 11 tai 12.

Karsinta alkaa syksyllä. Lohkokakkosten jatkokarsinta pelataan lokakuussa 2022.

Australia ja Uusi-Seelanti jakavat MM-kisavastuun

Naisten seuraavat MM-kisat pelataan heinä-elokuussa 2023. Australia ja Uusi-Seelanti jakavat emännöintivastuun. Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun naisten MM-kisojen emännyys on jaettu kahteen eri maahan. Kisat on laajennettu ensimmäisen kerran 32 maata käsittäväksi.

Otteluita pelataan kahdella eri stadionilla Sydneyssä sekä Adelaidessa, Brisbanessa, Melbournessa ja Perthissä. Uuden-Seelannin kisakaupungit ovat Auckland, Dunedin, Hamilton ja Wellington. Loppuottelu pelataan yli 80 000 katsojaa vetävällä Stadium Australialla Sydneyssä 20. elokuuta 2023.

-Raine Pernu

Artikkeliin liittyviä aiheita:

Muita uutisia